Premiul Palme d'Or: "Dheepan", în regia lui Jacques Audiard

Premiul Palme d'Or de la Cannes a fost câștigat de filmul "Dheepan", în regia francezului Jacques Audiard, o peliculă care urmărește viața în Franța a unor refugiați din Sri Lanka.

"Dheepan" spune povestea a trei exilați, un fost combatant al Tigrilor Tamili (Dheepan), o tânără femeie și o fetiță de nouă ani, care fug de război din țara lor, trecând împreună drept o familie. Deși niciunul dintre ei nu vorbește franceza, Dheepan reușește să își găsească de lucru ca paznic într-un oraș violent din suburbiile Parisului, controlat de dealeri și de bande organizate.

Jacques Audiard ("Un prophčte" (2009) și "De rouille et d'os" (2012)), a mai fost recompensat la Cannes cu premiul pentru cel mai bun scenariu pentru "Un héros trčs discret" în 1996 și cu Marele Premiu în 2009, pentru "Un prophčte".

Marele premiu la această ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes i-a revenit peliculei "Son of Saul", în regia lui Laszlo Nemes, un film șoc despre Shoah, în timp ce Premiul Juriului i-a fost acordat filmului "The Lobster", semnat de Yorgos Lanthimos, o fabulă tulburătoare despre singurătate, relații de cuplu și dragoste.

În acest an, competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes i-a avut drept președinți ai juriului pe frații Joel și Ethan Coen și a inclus 19 lungmetraje, scrie Agerpres.

VEZI ȘI: Cannes 2015. "Corneliu Porumboiu – cu certitudine unul dintre cei mai originali cineaști apăruți în ultima vreme"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel