Prelungire mandate aleşi locali. ALDE, reacţie după decizia CCR: Readuce normalitatea

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că decizia CCR privind prelungirea mandatelor aleşilor locali aduce normalitatea în relaţia Parlament-Guvern. 

"Hotărârea de astăzi a Curții Constituționale cu privire la prelungirea mandatelor aleșilor locali și fixarea datei pentru alegerile locale readuce normalitatea și bunul simț în relația Parlament-Guvern. Este o decizie binevenită ce redă puterea poporului prin reprezentanții lui. Este o hotărâre ce readuce echilibrul binemeritat dintre Executiv și Legislativ. Sigur, probabil că decizia va fi amânată și contestată în orice fel se va putea de către Președintele PNL, dl Klaus Werner Iohannis, dar ea va fi în final implementată.

Parlamentul nu se va comporta arogant și disprețuitor ca și Guvernul Orban și va organiza consultări atât cu partidele parlamentare, cât și cu Guvernul și Autoritatea Electorală Permanentă pentru stabilirea de comun acord a celei mai bune perioade pentru organizarea alegerilor. Pentru că așa este normal și pentru că trebuie să arătăm că se poate guverna și prin consens, nu doar prin divizare.", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel