PPMT, proteste în Transilvania împotriva regionalizării

toro tibor
toro tibor

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor a anunțat proteste împotriva proiectului de regionalizare în peste o sută de localități Transilvania. El a anunțat și data și ora protestelor- în 20 iulie, la ora 20:00. Toro T. Tibor a mai spus că manifestările vor fi o "presiune" asupra Guvernului care are "planuri mărețe".  

Toro a susținut că planurile de regionalizare nu conțin o soluție convenabilă pentru comunitatea maghiară. A atenționat Guvernul că nu acceptă soluții care nu sunt agreate și discutate în cadrul comunității maghiare.

Două regiuni cu statut special

"În mod concret, există două regiuni care, după părerea noastră, ar trebui să fie în primul rând regiuni administrativ-teritoriale de-sine-stătătoare şi cu statut special. Una din aceste regiuni este, bineînţeles, Ţinutul Secuiesc, a doua este zona de Vest a ţării, numită de noi Partium, unde credem că ar fi corespunzător şi benefic, pentru pacea interetnică şi pentru normalizarea relaţiilor româno-maghiare, o regiune bilingvă cu statut special", a precizat Toro T.Tibor, potrivit Mediafax. A adăugat că "un principal posibil partener" ar putea fi şi UDMR. Toro i-a trimis o scrisoare prin care i-a atras atenția- "nu putem reuşi decât împreună în a împiedica aceste planuri care sunt foarte periculoase din punctul de vedere al comunităţii maghiare".

Pe lângă PPMT și posibila implicare a UDMR, la seria de manifestări se mai alătură și Consiliul Tineretului Maghiar din România, Tinerii Maghiari din Ardeal şi Asociaţia de Tineret a PPMT, "Minta", CNS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel