Povestea Linei, fetița care a devenit mamă la doar cinci ani

Fotografie de la Vidal Balielo Jr.: Pexels
Fotografie de la Vidal Balielo Jr.: Pexels

Lina avea doar 5 ani când și-a născut fiul, devenind cea mai tânără mamă din lume.

În urmă cu 78 de ani, Lina Medina Vasquez a născut primul ei copil la vârsta de 5 ani. Povestea ei a făcut înconjurul lumii, creând discuții, nedumeriri și curiozitate, atât din partea comunității științifice, cât și din partea oamenilor obișnuiți.

Cine era Lina? Pentru a afla mai multe despre ea trebuie să mergem în Peru, la Paurange, un mic sat îndepărtat în care fetița locuia cu familia ei. Existența ei părea normală până când mama ei a observat că micuței i-a crescut burtica. Îngrijorată că este o tumoare malignă, femeia a decis să o examineze la spitalul din Pisco. Aici diagnosticul a fost imediat și deconcertant: Lina era însărcinată

La vârsta de 5 ani, ea purta în pântece un făt de șapte luni. Micuța a fost transportată imediat la Lima pentru analize suplimentare. Aici a fost internată o lună și jumătate, până când medicii au decis să nască prin cezariană, deoarece corpul ei nu ar fi suportat traumatismul nașterii, potrivit Supereva.

Un băiețel de 2,72 kg

Pe 14 mai 1939, Lina Medina Vasquez a născut un băiețel de 2,72 kg. Ea a decis să-l numească Gerardo Alejandro, în cinstea medicilor care o urmăriseră: Gerardo Lozada și Alejandro Busalleu.

Cazul său a stârnit destulă agitație, iar tatăl său a fost arestat sub acuzația de agresiune sexuală, deși ulterior a fost eliberat din închisoare din lipsă de probe. Lina nu a vrut niciodată să dezvăluie cine a fost tatăl copilului sau circumstanțele concepției.

Micul Gerardo a crescut fără probleme, convins că Lina era sora lui. Abia la 10 ani a descoperit adevărul. Mai târziu a murit la 40 de ani din cauza unei boli ale măduvei osoase.

Ce s-a întâplat cu Lina

În 1970 și-a găsit dragostea și s-a căsătorit cu Raul, cu care a avut al doilea copil. Cazul Linei a fost studiat de mulți experți și a ajuns în diverse reviste științifice.

Rapoartele medicale, publicate în La Presse Medicale de către Edmundo Escumel, au făcut posibilă identificarea incidentului ca fiind un caz rar de pubertate precoce, care afectează una din zece mii de persoane și are o incidență de 1 din 10 la femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel