Băsescu anunță cele trei linii de atac. Ponta reacționează

La ceremonia de învestire în funcția de ministru al Transporturilor a lui Ioan Rus, președintele Traian Băsescu a anunțat, sub forma unei "atenționări" pentru clujeanul social-democrat, cele trei linii de atac pe care va marșa în bătălia politică internă.

După declanșarea scandalului Mircea Băsescu - Bercea Mondial, președintele Băsescu a păstrat tăcerea o perioadă de timp record. Însă adversarii politici ai șefului statului au învățat că, atunci când se repliază, Traian Băsescu o face pentru a pregăti următoarele atacuri. Este o strategie politică exersată îndelung de președinte în cei aproape zece ani de mandat.

Vezi și: Pentru Traian Băsescu, scandalul Mircea Băsescu are efect mai puternic decât Piața Universității 2012

Cu puțin timp în urmă, când a păstrat tăcerea preț de câteva zile, președintele a ieșit public pentru a declanșa adevărate canonade împotriva premierului Ponta sau a oamenilor din anturajul său. Principalele ținte ale atacurilor erau taxa de 7 eurocenți la combustibil, despre care pretindea că va fi folosită în scop electoral de Liviu Dragnea, sau terenul de 2.800 ha al Academiei Agricole, transferate la CJ Brăila. Acestea sunt doar două exemple.

În cadrul alocuțiunii susținute cu prilejul învestirii în funcție a lui Ioan Rus, Băsescu a arătat cele trei linii de atac viitoare: autostrada Comarnic - Brașov, Loteria Română și Rompetrol.

"Felicitări pentru revenirea în Guvern! Aș vrea să vă atenționez însă că mergeți într-un minister cu probleme, acolo ar trebui să fiți atent în mod deosebit la premizele de contractare a autostrăzii Comarnic - Brașov, din informațiile mele s-au produs deja acte de corupție. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro care nu vor mai fi valabile, cea mai mare parte din ele, în doi ani, dar s-au găsit niște firme cărora să li se facă cadouri. Am rugămintea să verificați cu atenție înainte de a vă asuma derularea mandatului. Sigur, cu Loteria nu sunteți dvs și nici cu banii de la Rompetrol, dar poate vă uitați la colegii din Guvern", a spus Traian Băsescu.

Băsescu, din nou atotștiutor

Președintele Băsescu a obișnuit să iasă public cu dezvăluiri făcute în baza "informațiilor" sale. În corzi din cauza scandalului cu interlopi în care este implicat fratele său, Traian Băsescu a renunțat în ultimele două ieșiri la imaginea de "atotștiutor". El a subliniat că în SRI nu l-a informat cu privire la relațiile lui Mircea Băsescu cu Sandu Anghel, lucru confirmat de George Maior, șeful Serviciului Român de Informații. Miercuri seară, a făcut din nou apel la "informațiile" sale, vorbind despre acte de corupție produse la contractarea autostrăzii Comarnic - Brașov.

Ponta: Băsescu e bătrân

Premierul Victor Ponta a reacționat, miercuri, după avertismentele lansate de președintele Traian Băsescu.

Victor Ponta a afirmat că Traian Băsescu nu știe că autostrăzile „nu stau în Ministerul Transporturilor”, adăugând că președintele este „mai bătrân”, conform Agerpres.

„Nu stau în Ministerul Transporturilor autostrăzile. El (Băsescu — n.r.) nu știe. Este mai bătrân”, a spus primul-ministru, în timp ce pleca de la ceremonia de învestitură în funcția de ministru al Transporturilor a lui Ioan Rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel