Pentru Traian Băsescu, scandalul Mircea Băsescu are efect mai puternic decât Piața Universității 2012

Scandajul de șantaj în care este implicat fratele său pare să aibă pentru președintele Traian Băsescu un efect mai puternic chiar decât protestele petrecute în 2012, în Piața Universității, după ce șeful statului l-a contrat dur pe Raed Arafat.

”Ghici ghicitoarea mea”

Pe 9 ianuarie 2012, Traian Băsescu a avut, la Realitatea Tv, o intervenție extrem de dură la adresa lui Raed Arafat, încheiată cu celebra expresie ”Ghici ghicitoarea mea”.

La interval de patru zile, pe 13 ianuarie, în Piața Universității s-au stâns mai mulți manifestanți, în semn de solidaritate cu fondatorul SMURD. A fost prima zi de proteste în Capitală.

Din acel moment, Traian Băsescu a tăcut timp de aproape două săptămâni, în care a apărut public, dar nu a comentat nimic pe tema protestelor vehemente din Piața Universității și din întreaga țară.

Vezi și: De Ce tace Băsescu după vizita lui Joe Biden

Abia pe 25 ianuarie șeful statului a vorbit, într-un amplu discurs susținut la Palatul Cotroceni, despre măsurile de austeritate adoptate de Guvernul Boc și despre manifestațiile violente care degeneraseră în marile orașe ale României și în Capitală.

Record de tăcere

Acum, situația se repetă, dar durează mai mult.

După vizita din 21 mai a vicepreședintelui american, Joe Biden, Traian Băsescu a mai vorbit cu presa doar pe 27 mai, când, pe Aeroportul Otopeni, înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, a catalogat scorul obținut de PMP la europarlamentare ca fiind unul "bun pentru un partid care s-a înregistrat pe 29 ianuarie 2014".

În timpul celor 17 zile de tăcere a președintelui a izbucnit scandalul de șantaj în care este implicat Mircea Băsescu, alături de membri ai familiei lui Bercea Mondial, iar acesta ar putea reprezenta principalul motiv pentru dispariția lui Traian Băsescu din dezbaterea publică.

Nici chiar protestele din Piața Universității 2012 nu au provocat o perioadă atât de lungă de tăcere a lui Traian Băsescu și rămâne de văzut cum va gestiona șeful statului această situație delicată pentru el.

Citește și: Traian Băsescu, prima ieșire publică după scandalul Bercea Mondial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel