Politician de la AUR, EXCLUS. Mandatul de parlamentar i-a fost invalidat. Acuzații de tentativă de omor

George Simion (AUR)
George Simion (AUR)

AUR a retras mandatul de parlamentar al unui politician, în urma unor acuzații de tentativă de omor.

Președintele AUR, a anunțat că Francisc Tobă nu va abține mandatul de parlamentar pe care l-a câștigat la alegeri, el fiind exclus din partid. Decizia vine după ce în spațiul public au apărut mai multe dovezi potrivit cărora Tobă a fost acuzat de tentativă de omor deosebit de grav şi complicitate la tratamente neomenoase.

"Avem însă cazul Francisc Tobă în care avem suspiciuni. Nu vrem să avem dubii, nu vrem să avem măcar 10% posibilitatea de a face un lucru nedemn de ceea ce AUR a vorbit oamenilor. Suntem în zilele Revoluţiei pe care noi le comemorăm, avem campanii speciale în acest sens, campania Eroii nu mor niciodată, organizată în fiecare an şi de aceea am luat hotărârea de a nu valida mandatul colonelului Francisc Tobă şi de a nu intra prin intermediul AUR acest domn în Parlamentul României. E o decizie grea, e o decizie care s-ar putea să ne afecteze, dar mai important pentru noi este să fim corecţi, să fim cinstiţi şi să nu facem greşeli”, a declarat George Simion într-un mesaj video postat pe Facebook.

Numele lui  Francisc Tobă apare în dosarul legat de represiunea care a avut loc în Sibiu, în timpul evenimentelor din decembrie 1989. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public Tobă în decembrie 1989 împreună cu un coleg și alți militari înarmați ar fi mers în secțiile de terapie intensivă ale Spitalului Județean din Sibiu de unde ar fi ridicat mai mulți pacienți pe care i-ar fi dus într-o sală de sport și i-ar fi bătut. După Revoluție, Francisc Tobă a intrat în politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel