PNL vrea modificarea și completarea Statutului polițistului

Vicepreședintele PNL Victor Paul Dobre susține că modificarea și completarea Statutului polițistului reprezintă o prioritate legislativă pentru liberali. El arată că se are în vedere protecția deplină a oamenilor legii aflați în acțiune, în contextul accidentului în care a fost implicat subinspectorul Gheorghe Ionescu.

"În numele PNL, îmi exprim solidaritatea cu polițistul Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii rutiere București, decedat după ce a fost rănit în misiune, și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Consider că un astfel de moment trist pentru familia, prietenii și colegii celui care a fost Gheorghe Ionescu nu trebuie nicidecum politizat dar, în același timp, nu trebuie în niciun caz uitat. Acestea sunt momentele în care, ca societate, e necesar să reflectăm cu atenție asupra Statutului polițistului, care cuprinde normele ce reglementează activitatea acestei categorii profesionale. Din aceste considerente, PNL își propune ca modificarea și completarea Legii privind Statutul polițistului să constituie prioritate legislativă", spune Victor Paul Dobre, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: Un polițist a fost lovit cu mașina pe o plajă din Mamaia

În acest sens, el precizează că PNL își propune ca modificările și completările Statutului polițistului să urmărească o mai mare stabilitate, pregătire și dotare la standarde europene a polițistului, precum și stabilirea și definirea clară a principiilor care vor sta la baza ghidului de acțiune al polițistului în diferite situații.

"Partidul Național Liberal are în vedere modificarea și completarea Statutului polițistului în sensul asigurării unei protecții depline a polițistului aflat în acțiune. Pe de altă parte, PNL consideră că este necesară, totodată, și definirea principiilor care vor sta la baza elaborării ghidului carierei polițistului, precum și o mai bună remunerare a polițistului în funcție de acțiunile pe care acesta le desfășoară (acțiuni cu grad ridicat de risc, ore suplimentare, detașări, misiuni în teritoriu național, misiuni externe, etc)", conchide liberalul.

Vezi și: Polițistul accidentat de șoferul turc a murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel