PNL renunță la propriul candidat la Capitală? Turcan anunță discuții!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Raluca Turcan a anunţat că există posibilitatea unor discuţii mai aplicate cu partidele de dreapta privind candidatul pentru primăria Capitalei. 

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că vor fi discuții „mai aplicate" cu celelalte forțe de dreapta, în cazul în care reiese din analize și sondaje că un candidat propriu al PNL nu are șanse să câștige Primăria Capitalei și dacă alegerea primarilor nu va putea fi făcută în două tururi de scrutin.

„Noi, în momentul de faţă, plecăm de la premisa, la oamenii pe care îi avem în partid, că vom avea candidatul la Primăria Capitalei din partea PNL. Am indus ideea că noi o să avem un candidat foarte bun. Eu în continuare cred că, la încrederea de care se bucură PNL în Bucureşti, cu candidaţii pe care îi avem, noi putem câştiga Primăria Capitalei cu PNL", a declarat Raluca Turcan, luni seara la postul de televiziune Realitatea Plus.

Condiţii pentru un candidat unic

Aceasta a mai spus că, în cazul în care alegerea primarilor nu poate fi făcută în două tururi de scrutin, iar sondajele vor arată că există riscul ca un candidat al PNL să nu câștige Primăria Generală, atunci liberalii vor purta discuții „mai aplicate" în vedere unirii forțelor de dreapta.

„Dacă vom vedea din analize, din sondaje că există un risc ca propriul nostru candidat să nu câştige această competiţie, ceea ce eu nu cred, nu ignorăm, pentru că aici intervine partea de responsabilitate politică. Dacă, prin absurd, s-ar rămâne la alegerea primarilor într-un singur tur, atunci, da, cred că discuţiile trebuie să fie un pic mai aplicate", a conchis Raluca Turcan, conform Mediafax. 

Turcan îl contrazice pe Orban 

Premierul Ludovic Orban, a declarat chestionat, luni la finalul ședinței Biroului Executiv al partidului, despre oferta USR-PLUS pentru PNL de a trimite un candidat comun pentru alegerile locale, că Alianța ar trebui să-și rezolve problemele interne, întâi, apoi „să lanseze apeluri".

PNL a decis data de 1 martie ca termen limită pentru desemnarea candidaților la locale, atât în București, cât și în celelalte municipii. Orban a explicat că în sondajul intern vor fi analizați și candidați din afara formațiunii.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că nu crede că Ludovic Orban ar trebui să fie măsurat ca un eventual candidat pentru Primăria Capitalei. Șeful statului a subliniat că Orban ar trebui să rămână premier.

USR București îl susține pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei, în timp ce PLUS pe Vlad Voiculescu. Candidatul comun al Alianței USR-PLUS încă nu a fost stabilit. Gabriela Firea a anunțat că vrea un al doilea mandat la PMB.

Theodor Paleologu va candida din partea PMP la Primăria Capitalei, însă dacă alegerile vor fi în două tururi de scrutin, acesta a anunțat că va sprijini candidatura lui Nicușor Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel