PNL, moţiune împotriva ministrului Energiei

PNL
PNL

Liberalii depun, marţi, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Toma Petcu, intitulată "România în beznă. PSD fură curent", a anunţat vicepreşedintele PNL Virgil Popescu. 

"Facem un apel parlamentarilor care au conştiinţă să voteze săptămâna viitoare. Vom depune (n.r. - moţiunea) marţi, la ora 12,00, înaintea votului final. Săptămâna viitoare, cred că luni probabil, se va dezbate şi marţi va fi votul final', a declarat Virgil Popescu, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament.

El a precizat că liberalii solicită demisia ministrului Energiei. "Vrem să tragem un semnal puternic de alarmă şi cerem demisia şi demiterea ministrului Toma Petcu pentru mai multe lucruri, în principal pentru creşterea galopantă şi alarmantă a preţului la energie electrică. Ne vom trezi în plină iarnă că populaţia va trebui să plătească mai mult, poate ne vom trezi în iarnă cu probleme în alimentarea cu energie electrică, după cum aţi văzut săptămâna trecută în Bucureşti au fost avarii foarte puternice. În comisia ANRE de săptămâna trecută, toată lumea a văzut că sunt probleme în asigurarea stocurilor de gaze naturale pentru populaţie. Furnizorii au venit şi au tras un semnal de alarmă. Ne-am uitat pe hotărârea de Guvern şi stocurile sunt mult mai mici decât anul trecut. Asta înseamnă că Guvernul este inconştient. Nu poţi într-o iarnă care se anunţă mai grea să asiguri stocuri mai mici decât dacă cumva nu ai un interes să provoci o nouă criză a gazelor, să provoci o criză a gazelor care nu poate să ajute decât importul de gaze şi un import scump pentru că nimeni nu-ţi vinde gaze ieftine în condiţiile în care tu ai criză în ţară, gaze ruseşti de la Gazprom", a spus Popescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel