PMP: Opriţi carnagiul Constituţiei!

foto Parlament Camera Deputaților Facebook
foto Parlament Camera Deputaților Facebook

Partidul Mişcarea Populară face apel la Parlamentul României să respecte Constituţia în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură. 

"PMP: Opriți carnagiul Constituției!

Constituția este făcută franjuri de partidele parlamentare, de la putere sau din opoziție. Fiecare trage de ea, după propria citire. Cuvinte clare așternute în legea fundamentală i-au semnificații aberante, numai pentru a sluji un scop personal.

Nimic nu mai este literă de lege. Este doar literă bipolară. Niciodată Constituția nu a fost batjocorită în asemenea hal. Toți fac apel la Constituție, toți mor cu Constituția în mână, doar pentru a fi pe placul lor. Și de fiecare dată, fiecare gâlceavă se termină la CCR. Curtea Constituțională este zidul unde se termină legea și unde începe îndoiala.

PMP condamnă modul în care partidele parlamentare înțeleg să se agațe de Constituție pentru a-și atinge scopurile murdare. Acum, moțiunea de cenzură este blocată pentru că a ajuns la CCR. Un guvern se agață, în disperare pentru a-și găsi salvarea la CCR. Un lider de partid se prinde cu toate mâinile de Constituție ca să ajungă președinte de partid. Alți politicieni se joacă de-a Constituția pentru a dărâma un Guvern. Oameni buni, opriți carnagiul legii fundamentale! Un pic de respect față de țară, față de români. Nu ne mai torturați cu legea în mână", se arată într-un comunicat al partidului pe Facebook. 

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privința semnăturilor și a înștiințării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Parlamentul și Guvernul trebuie să trimită la CCR punctele de vedere referitoare la sesizarea Executivului pe moțiunea de cenzură până pe 15 septembrie. Judecătorii constituționali vor stabili ulterior când va avea loc ședința de judecată.

La citirea moţiunii de cenzură în Parlament a fost un adevărat scandal în plen, care a culminat cu îndepărtarea lui Florin Roman din scaunul de preşedinte de şedinţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel