Pisica te trezește noaptea? Iată cum îi poți schimba comportamentul

Pisica te trezește noaptea. Iată cum îi poți schimba comportamentul. Sursa - pixabay.com
Pisica te trezește noaptea. Iată cum îi poți schimba comportamentul. Sursa - pixabay.com

Noaptea sau dimineața devreme, pisica ta îți caută atenția? Nu intra în panică, deoarece acest comportament este obișnuit la acest tip de feline.

Pisicile au un ritm de viață diferit de al oamenilor. Din păcate, acest obicei se poate instala în timp și poate interfera cu somnul zilnic. Deci, care sunt cele mai bune modalități de a opri pisica să te trezească noaptea? Iată câteva metode eficiente pentru a le schimba comportamentul.

Când o pisică nu este stimulată în timpul zilei, mai ales în absența ta, va  acumula energie pe care o va cheltui imediat ce te vei întoarce acasă. Pisica nu va ezita să te trezească noaptea pentru a te juca cu ea sau pentru a fi îmbrăţişată, ceea ce îţi poate afecta calitatea somnului.

Gesturile care enervează pisicile. Renunță la ele dacă ai o felină în casă

După cum explică  medicul veterinar Bénédicte Hivin, pisica te ține treaz noaptea din mai multe motive. Pisica poate fi, pur și simplu, plictisită sau înfometată, de aceea va mieuna sau va zgâria ușa dormitorului. Pentru a remedia această situație, poți adopta  câteva metode care îți vor permite să  ai nopți liniștite.

Verifică mai întâi dacă pisicii tale nu-i este foame. Unul dintre principalele motive pentru care pisicile se trezesc în miezul nopții este foamea. Urcând în patul tău, pisica îți comunică doar nevoia ei. Înainte de a merge la culcare, ar trebui să vă verifici bolul cu mâncare și litiera. Pune mâncare proaspătă și apa curată. De asemenea, asigură-te că pisica are acces la mâncare și în timpul nopții. Făcând acest lucru, pisica nu  te va trezi pentru a cere mâncare. De asemenea, se recomandă hrănirea pisicii seara târziu. Cu stomacul plin, probabil că nu va dori să se joace.

Ce văd pisicile când se uită în oglindă: răspunsul te va surprinde

Ocupă-ți pisica în timpul zilei. Pe lângă nevoia de a manca, pisica are nevoie și de activități. Dacă nu este ținută ocupată, pisica va dormi toată ziua, iar, în timpul nopții, va dori să se joace. Ideal este să te poți juca ziua cu ea, pentru a o împiedica să doarmă.

Dacă îți este greu să faci asta, ar trebui totuși să-ți faci timp să te joci cu pisica imediat ce ajungi acasă. Îi poți oferi și alte activități acasă, de exemplu prin amenajarea unui mic loc de joacă. 

Ignoră comportamentul pisicii. Pisicilor le place să atragă atenția stăpânilor lor. Foarte des, această dorință se manifestă noaptea. Dacă vei ceda în fața numeroaselor provocări ale pisicii tale, aceasta va repeta comportamentul. Dacă, în schimb, o vei ignora, pisica nu va mai avea niciun motiv să o facă. În timpul trezirilor nocturne, evită să reacționezi. 

Asigură-te că pisica  nu este bolnavă. Dacă pisica ta miaună insistent, pe lângă nevoia de a mânca, ar putea să-și exprime o neliniște profundă. Dacă pisica ta își schimbă brusc comportamentul, ar putea să fie bolnavă. Este indicat să-i monitorizezi starea de sănătate și să apelezi la un medic veterinar, deoarece aceste sunete pot fi și gemete de durere. Aceste câteva sfaturi îți vor permite, cu siguranță, să modifici comportamentul deranjant al pisicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel