Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Pericol uriaș pentru Ludovic Orban. Dosar greu la ÎCCJ: ”Nu am niciun fel de emoții”

Ludovic Orban, unul dintre candidații la alegerile interne din PNL, a fost împiedicat să candideze la Primăria Municipiului București, din cauza unei anchete DNA. 

Acuzat de procurorii DNA săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, liberalul s-a retras din cursa spre Primăria Capitalei, cu atât mai mult cu cât unul dintre principiile PNL este ”fără corupți în funcții publice”. 

În prezent, Ludovic Orban candidează la funcția de președinte al PNL, loc lăsat vacant de Alina Gorghiu și ocupat interimar de Raluca Turcan. Împotriva sa, candidează Cătălin Predoiu și Cristian Bușoi. Deocamdată. Nici Raluca Turcan nu mai exclude o posibilă candidatură. 

Termenul de depunere a candidaturilor la preşedinţia PNL expiră pe 16 mai. Alegerile au loc o lună mai târziu, pe 17 iunie. 

[citeste si]

Ludovic Orban, în dosarul amintit, este achitat pe fond, în majoritate. Doi judecători au decis achitarea, un al treilea a decis că Ludovic Orban trebuie condamnat, susținând că interceptările şi declaraţia denunţătorului confirmă că şi-ar fi folosit nelegal influenţa de lider de partid. Al treilea judecător a cerut pedeapsă de 1 de închisoare, cu termen de supraveghere pe doi ani. 

Decizia ÎCCJ nu a fost definitivă, ci cu drept de apel în zece zile. Procurorii au contestat achitarea în 1.02.2017, iar procesul se va relua la Completul de 5 Judecători de la instanța supremă.

Astfel, în contextul alegerilor interne pentru șefia PNL, Ludovic Orban este încă urmărit de dosarul greu pentru cariera sa politică de la DNA, existând în cele din urmă și riscul unei condamnări. 

Deși motivarea este deja publicată pe unele site-ul de știri, Ludovic Orban a spus, pentru DCNews, că abia mâine urmează s-o primească. Cu toate acestea, liberalul spune că ”nu are niciun fel de emoții privind decizia judecătorilor, sunt achitat de instanța de fond”. 

Nu este cunoscut un termen al instanței în acest dosar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel