PDL, un partid prea mic pentru doi de Preda. De ce s-au certat Cezar și Cristian

În absența lui Vasile Blaga, cei doi prim-vicepreședinți ai PDL, Cezar Preda și Cristian Preda, au fost protagoniștii unei răbufniri de orgoliu, cei doi contrându-se pe tema unui proiect pentru pregătirea elitelor politice.

Cearta din cauza căreia Cristian Preda a părăsit luni ședința Biroului Permanent, a pornit după ce fundația Konrad Adenauer a prezentat un proiect ce avea ca scop o serie de training-uri pe care fundația urma să le deruleze împreună cu democrat liberalii, scrie rtv.net. Dar Cristian Preda se pare că a avut o obiecție, dorind ca respectivul training să se desfășoare alături de altă instituție apropiată PDL, și anume Institutul de Studii Populare. "Nu e cazul să discutăm acum. Dacă ai un copil bolnav, îi dai un paracetamol şi vedem după aceea," a spus vicepreședintele Anca Boagiu. Majoritatea democrat-liberalilor au susținut-o pe Anca Boagiu, fapt ce l-a determinat pe eurodeputat să insiste. În acel moment, Cezar Preda a intervenit. "Nu este momentul acum. Am înţeles ceea ce aţi propus. De principiu, suntem de acord. Când se întoarce Vasile (n.r. Vasile Blaga), vom supune la vot şi vom lua o decizie," i-a spus Cezar Preda celuilalt prim-vicepreședinte.

Imediat a urmat schimbul de replici care l-a enervat pe Cristian Preda, determinându-l șă părăsească ședința. "Sunt prim-vicepreşedinte! De ce nu decidem acum?", a contraatacat Cristian Preda. "Şi eu sunt prim-vicepreşedinte şi v-am explicat despre ce e vorba. Acum avem şi alte subiecte de discutat. Dacă doriţi să mai participaţi la şedinţă bine, dacă nu puteţi pleca!", a fost răspunsul inflamant lui Cezar Preda care l-a iritat pe tizul său.

Ceea ce pentru Cristian Preda a fost un incident serios, ce l-a determinat să părăsească ședința înaintea terminării acesteia, pentru alți membri ai PDL a fost doar un întâmplare amuzantă. "Orgolii masculine. Nu trebuia să se ajungă la asta. Probabil că se vor împăca / Orgoliu intelectual, ce să zic? Poate că domnul Cristian preda voia să ajungă undeva şi nu ştia cum să plece mai repede din şedinţă / Pe Cristian Preda l-a deranjat faptul că Cezar a condus şedinţa. De aceea a avut atitudinea asta", au fost câteva dintre comentariile colegilor celor doi prim-vicepreședinți. Ședința PDL din Biroul Permanent a continuat și după ce Cristian Preda a decis să plece, ceilalți membri discutând despre Congresul PPE care va avea loc săptămâna asta la București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel