EXCLUSIV  Pavelescu, acuzat la DNA că a vândut sediul PNȚCD. Politicianul, reacție furtunoasă

Asociația Clubul Național Țărănesc-PNȚCD i-a făcut plângere la DNA lui Aurelian Pavelescu, pe care-l acuză că a vândut sediul PNȚCD. Aurelian Pavelescu susține că este hărțuit de persoane care nu mai sunt membri PNȚCD de zece ani. 

Asociația Clubul Național Țărănesc-PNȚCD a trimis către DCNews un comunicat de presă prin care anunță că secretarul general Mihai Grigoriu a depus o plângere la DNA pe numele lui Aurelian Pavelescu. Acuzația este de vânzare frauduloasă a sediului istoric al PNȚCD din Strada Clemenceau, numărul 9, sector 1, București. Aurelian Pavelescu este acuzat de ”săvârșirea infracțiunii de folosire a autorității pe care a deținut-o în cadrul unei formațiuni politice – Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat – pentru obținerea pentru sine și pentru altul de foloase necuvenite prevăzută și pedepsită de art. 13 din Legea nr.78/2000, modificată si actualizată”, după acum anunță sursa citată. 

[citeste si]

Asociația Clubul Național Țărănesc-PNȚCD susține că vânzarea s-a făcut la notar, iar intenția de a vinde a fost exprimată printr-un proces verbal al CNC din 4 decembrie. Imobilul ar fi fost supus unei interdicții legale de înstrăinare, susține Mihai Grigoriu, iar hotărârea ar fi fost ”nestatutară și nelegală”. Vânzarea s-ar fi făcut inițial către ”interpuși”, clădirea ajungând în final la o firmă cu sediul în București, potrivit sursei citate. Comunicatul de presă mai precizează că vânzarea imobililui a fost o ”afacere oneroasă” pentru Aurelian Pavelescu, care a realizat ”vânzarea ilegală”, folosindu-se de funcția din PNȚCD. 

”Acțiuni de hărțuire”

Aurelian Pavelescu a afirmat pentru DCNews că persoanele care-l acuză ”nu mai sunt membrii PNȚCD și de 10 ani au făcut cel puțin 50 de dosare împotriva partidului pe care le-au pierdut în instanțele civile, zeci de dosare penale pe care le-au pierdut până-n prezent și sunt niște acțiuni de hărțuire, iar în urma acestor acțiuni vom face din nou plângere penală împotriva lor. Hotărârea s-a luat de întregul partid, toate actele au fost verificate de notar, de AEP.”

Imobilul la care face referire Asociația Clubul Național Țărănesc-PNȚCD nu ar fi fost sediul partidului, ci ”un imobil care era o ruină”. Cu banii obținuți pe imobil s-ar fi plătit datoriile partidului. Mai mult, Aurelian Pavelescu spune că el și Marian Miluț au recuperat sediul de la stat în 2009. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel