Patologia tiroidiană afectează toate organele și sistemele. Institutul Parhon, iluminat cu laser pentru avertizarea asupra riscurilor

Institutul Parhon, iluminat cu laser pentru avertizarea asupra riscurilor/ foto PSD
Institutul Parhon, iluminat cu laser pentru avertizarea asupra riscurilor/ foto PSD

Ziua Mondială a Tiroidei a dat startul, în 25 mai, săptămânii internaționale de conștientizare asupra patologiei tiroidiene, care s-a încheieat cu iluminarea laser a fațadei Institutului Parhon. 

Societatea Română de Endocrinologie a marcat acest eveniment prin organizarea unei serii de conferințe susținute de renumiți experți endocrinologi țara noastră.

În prima zi, prof. dr Cătălina Poiană, președintele Societății Române de Endocrinologie a prezentat proiectul și importanța prevenirii, descoperirii și tratării bolilor  tiroidiene.

Conferințele din cea de-a doua zi, despre hipotiroidism, au fost susținute de prof. dr. Simona Fica și  prof. dr. Cristina Ghervan.

Spekerii celei de-a treia zile din Săptămâna Internațională de Conștientizare au fost prof. dr. Carmen Georgescu și prof. dr. Carmen Stoian, care au susținut prezentări despre nodulii tiroidieni și cancerul de tiroidă.

Patologia tiroidiană indusă de iod a fost prezentată de prof. dr. Corin Badiu și prof. dr. Dumitru Brănișteanu. Sâmbătă, medicii participanți la conferințele SRE au aflat de la  conf. dr. Diana Loreta Păun și conf. dr. Mihaela Stanciu care a fost impactul pandemiei în patologia tiroidiană și cum afectează COVID-19 tiroida.

Hipertiroidismul a fost team conferințelor susținute de prof. dr. Cristina Preda și prof. dr. Mihaela Vlad, duminică. Luni, 31 mai a fost abordată patologia tiroidiana la copil, dar și în sarcină, de către prof. dr. Ionela Pașcanu și conf. dr. Mona Gheorghiu.

Dacă seria de conferințe a fost susținută online, Săptămâna Tiroidei se va încheia cu un eveniment organizat la Institutul Parhon, care va fi iluminat cu laser, începând de la ora 21.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel