Orban îl înţeapă pe Cîţu după explozia de la Petromidia. "Unde era necesară prezenţa mea, am căutat să fiu prezent"

Facebook Ludovic Orban
Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban, preşedintele PNL, afirmă, voalat, că premierul Florin Cîţu ar fi trebuit să se deplaseze la Constanţa, pentru a superviza intervenţia de la incendiul de la Petromidia. 

Președintele PNL a fost întrebat dacă ar fi mers la Năvodari dacă era încă premier.

„Aș prefera să nu răspund la această întrebare, dar mă cunoașteți și știți că, în general, unde era necesară prezența mea, întotdeauna am căutat să fiu prezent”, spune Ludovic Orban, conform Mediafax.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile. O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite.

VEZI VIDEO: Incendiu la Petromidia, în Năvodari. Persoana decedată avea 32 de ani

Cîţu l-a trimis pe Arafat la Constanţa

Premierul Florin Cîțu le-a cerut șefilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Dan Iamandi, și Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, să meargă la rafinăria Petromidia, de la Năvodari, și să coordoneze intervenția după explozia urmată de incendiu.

"Am fost informat de Raed Arafat despre explozia de la Platforma Midia-Năvodari, imediat după producerea incidentului. I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitată producerea altor victime. De asemenea, i-am cerut șefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă.În acest moment, salvatorii intervin cu 3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călărași, Ialomița, Tulcea și Brăila. Acestor forțe li se adaugă o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 mașini de intervenție SMURD și 5 ambulanțe de la serviciul de Ambulanță Constanța", a scris Florin Cîţu pe Facebook la scurt timp după producerea exploziei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel