Ludovic Orban: Florin Cîțu, un pion care poate fi sacrificat oricând

Ludovic Orban / Foto: Facebook
Ludovic Orban / Foto: Facebook

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, critică anunţul PNL conform căruia nu îi va mai considera pe cei de la USR-PLUS parteneri de guvernare dacă va trece moţiunea de cenzură. 

Ludovic Orban l-a atacat în declaraţia sa pe Florin Cîţu, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a spus despre premier că este un pion care poate fi sacrificat oricând, dar şi că România a fost aruncată la 1 septembrie într-o criză profundă de către Florin Cîţu şi Klaus Iohannis. 

"Cine seamănă vânt, culege furtună. Eu nu am auzit de nicio decizie ca parlamentarii PNL să nu participe la citirea moţiunii. Am văzut numai o decizie că dacă USR-PLUS nu îşi retrage moţiunea sau votează moţiunea, nu va mai fi considerat partener de guvernare. O prostie mai mare rar putea fi decisă, în condiţiile în care singura soluţie este refacerea coaliţiei de guvernare, asta e poziţia mea şi acum. BEx s-a mai răzgândit şi altă dată, nu ar fi prima dată când azi ia o decizie, mâine una contrarie. Noi avem un acord de coaliţie, am construit prin negocieri o coaliţie prin care să asigurăm o majoritate confortabilă. Dacă era şi stabilă, puteam evita ajungerea aici, în criză. O criză politică declanşată la 1 septembrie de Florin Cîţu, probabil cu acordul preşedintelui", a declarat Ludovic Orban.

"Florin Cîţu, un pion care poate fi sacrificat oricând"

"Dl Cîţu este un pion care poate fi sacrificat oricând, sau refolosit în alte scopuri. Dacă îşi dă demisia, nu va mai fi interimar pe toată durata investirii noului Guvern, ceea ce mă îndoiesc, pentru că dl Cîţu ţine foarte tare la funcţie. E drept, dânsul trebuia să facă asta din momentul în care USR-PLUS a decis să se retragă din Guvern. Dar asta ar fi însemnat să fie om de stat. Nu ştiu cine l-ar putea înlocui, nu sunt o cucuvea care să locuiască la Cotroceni şi să citească gândurile preşedintelui", a mai punctat Orban. 

Întrebat dacă preşedintele Iohannis va decide totuşi schimbarea din funcţie a lui Florin Cîţu, Orban a spus "sunt convins!". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel