Operatorul München Airport a obţinut concesionarea pe 35 de ani a aeroportului internaţional din Sofia

Bulgaria a ales Sof Connect - un consorţiu compus din operatorul aeroportului din München şi compania de gestionare a activelor Meridian - pentru concesionarea pe 35 de ani a aeroportului internaţional din Sofia, principalul hub aerian al ţării, a anunţat miercuri Ministerul Transporturilor, transmit AP şi Reuters.

Alţi trei licitatori - operatori de aeroporturi din Marea Britanie, Franţa şi Danemarca - au concurat pentru aeroportul Sofia.

Ministrul Transporturilor, Rosen Zheliazkov, a declarat că o comisie specială a ministerului de resort a evaluat ofertele, iar contractul cu consorţiul care a câştigat licitaţia va fi semnat în termen de 15 zile. 

"Comisia a ţinut cont de credibilitatea şi sustenabilitatea modelului oferit pentru dezvoltarea aeroportului", a explicat oficialul bulgar.

Consorţiul a oferit o taxă anuală de concesiune de 24,5 milioane de euro, sau 32% din veniturile anuale, şi s-a angajat să investească în aeroport 608 milioane de euro.

Actualul guvern de centru dreapta de la Sofia a relansat procedura de licitaţie pentru principalul aeroport din Bulgaria în luna iulie a anului trecut şi vrea să strângă 550 milioane de euro de pe urma acestei tranzacţii.

Grupul britanic Manchester Airport (MAG) a depus o ofertă împreună cu firma chineză de construcţii BCEG din China. Alte oferte au aparţinut unui consorţiu alcătuit din compania de gestionare a activelor Meridiam şi Flughafen Muenchen (operatorul aeroportului din Munchen, al doilea cel mai mare din Germania). Ceilalţi doi ofertanţi includ un consorţiu condus de Aeroports de Paris (ADP) şi o alianţă între Copenhagen Airports şi SSB Sauernwein & Schaefer.

Câştigătorul licitaţiei va trebui să investească aproximativ 600 de milioane de euro şi să construiască un nou terminal de pasageri la aeroport.

Aeroportul din Sofia are două terminale şi în 2018 a fost utilizat de peste şapte milioane de pasageri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel