Omul care și-a înființat propria țară cu 4 locuitori

FOTO: The Guardian
FOTO: The Guardian

Uimitoarea poveste a unui bărbat portughez care și-a înființat propria țară, cu doar patru locuitori.

Renato Barros se autointitulează Prințul Renato al II-lea, al țării Pontinha, o insulă în apropierea portului Funchal, aflat în Madeira, Portugalia. Această mică insulă a fost descoperită în 1419, fiind vizitată de căpitanul James Cook, existând numeroase picturi care îl înfățișează pe insulă, potrivit „The Guardian”.

În 1903, guvernul portughez nu a avut bani să construiască un port, așa că au vândut insula bogatei familii engleze, Blandy. Timp de zeci de ani, aceștia s-au ocupat de producția vinului de Madeira. În urmă cu 14 ani, această înstărită familie engleză i-a vândut insula cu 25.000 euro.

Nu a avut susținere din partea familiei

Fiind profesor de desen, Baross nu avea suficienți bani pentru a o cumpăra, dar a atras investitori și a vândut tot ce a avut pentru a o cumpăra. Familia, prietenii și colegii l-au crezut nebun.

Citește și: Caz șocant. Virgină și însărcinată. Povestea tinerei

Atunci când regele Portugaliei a vândut insula in 1903, el și guvernatorii au semnat un document prin care au vândut toate drepturile de posesiune asupra insulei. Asta înseamnă că, în calitate de deținător actual al ei, Barros își poate deschide un cinema sau un restaurant. Însă, cu siguranță că nimeni nu s-a gândit că va dori să transforme insula într-o țară.

„M-am hotărât ca insula mea să nu mai fie doar o rocă abruptă din apropierea portului Funchal, ci să fie propria mea insulă, de mărimea unui dormitor”, a explicat Barros.

Când a cumpărat această insulă, a dorit să existe și o sursă de electricitate, așa că a mers să discute despre acest aspect cu guvernatorul din Madeira. Acesta a dorit să îi cumpere insula, iar refuzul lui Barros l-a costat conectarea la tehnologie.

„Am un panou solar și o mică moară de vânt și sper că, în viitor, voi fi capabil să generez suficientă energie din apa oceanului care înconjoară Pontinha. Sunt un pacifist și nu alerg după bani”, a recunoscut acesta.

Are două pașapoarte

„Am un pașaport portughez și un pașaport pentru Pontinha (numărul pașaportului este 0001). În noua țară există patru cetățeni, adică eu, soția mea, fiica mea și fiul meu. Eu sunt poliția, grădinarul, sunt oricine. Sunt oricine îmi doresc să fiu. Până la urmă, nu este acesta visul tuturor? Dacă îmi doresc un cântec național, îl pot alege și îl pot schimba oricând îmi doresc. La fel este și cu steagul - azi poate fi albastru, mâine roșu. Puterea mea este absolută doar aici, unde sunt un adevărat conducător,” a mai spus Barros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel