Oltchim poate să-și reînceapă activitatea în cel mult o lună de zile

olchim1
olchim1

Ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a declarat, miercuri, că se așteaptă ca Oltchim să își reînceapă activitatea în două sau patru săptămâni. Mai mult, este posibil ca un investitor străin să preia combinatul, relatează Mediafax.

"Am discutat cu conducerea combinatului, care are un plan de redeschidere treptată a instalaţiilor. Aştept redeschiderea Oltchim într-o perioadă cuprinsă între două şi patru săptămâni. Trebuie menţionat însă că este nevoie de un credit de 20 de milioane de euro pe care ni-l poate asigura o bancă comercială în urma depunerii unei garanţii a statului român la EximBank. Din informaţiile noastre ar fi deja mai mulţi investitori interesaţi să depună ofertele pentru combinat, firme din Vest, mă refer. Şi cele două firme românesti care şi-au retras momentan oferta pentru a veni cu îmbunătăţiri la ea mâine (n.r. - joi). Vineri, în jurul prânzului, vom şti numele celui care va câştiga licitaţia de la Oltchim", a declarat Ministrul Economiei.

Ajutorul social în valoare de 1.400 de lei va fi oferit doar angajaților Oltchim care au salariul sub cel mediu brut pe economie, adică de aproximativ 2.100 de lei. Mai mult, restanțele salariale vor fi achitate din datoriile pe care le au alte firme la Oltchim.

Măsura a fost luată pentru o perioadă de două-trei luni, până când combinatul va fi preluat de către un investitor, iar în cazul în care acest process de privatizare nu se încheie, se va apela la ‘’fondul de rezervă al Guvernului’’, a declarat liderul protestatarilor de la Oltchim, Corneliu Cernev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel