UPDATE: Barcelona i-a adus tribut lui Messi - VIDEO

City insista pentru Messi
City insista pentru Messi

Lionel Messi nu mai este jucătorul clubului la care a jucat în ultimele două decenii, anunță FC Barcelona.

UPDATE 3. Barcelona i-a adus tribut „regelui fotbalului”

UPDATE 2. Cum a avut loc evenimentul care a zguduit lumea fotbalului

25 august 2020 – Messi trimite clubului un fax în care informează conducerea că dorește să exercite o clauză din contract care îi permitea să plece gratuit, cu efect imediat.

4 septembrie 2020 – Messi anunță că rămâne la Barcelona pentru că este „imposibil” ca vreo echipă să plătească clauza de reziliere de 700 milioane euro. Clubul a insistat că trebuie plătită suma, în timp ce clauza din contract i-ar fi permis să plece gratuit.

27 octombrie 2020 – Președintele de la acea vreme, Josep Maria Bartomeu, a demisionat. Acesta se certase cu Messi, iar relația dintre cei doi a fost ruptă complet din cauza a ceea se întâmplase în vară.

28 decembrie 2020 – Lionel spune că într-o zi speră să joace în Statele Unite ale Americii, însă nu este sigur de viitor.

31 ianuarie 2021 – Barcelona a transmis că va lua „acțiunile legale necesare” împotriva ziarului spaniol El Mundo pentru că a publicat contractul lui Messi, care valora 579 milioane euro pe o durată de patru ani.

16 mai 2021 – Managerul Ronald Koeman spune că speră că Messi nu și-a jucat ultimul meci de pe teren propriu pentru Barcelona după ce echipa a pierdut cu 1-2 în fața Celtei de Vigo. Acea partidă a ruinat șansele la titlu ale formației și a aruncat Barcelona pe locul trei în LaLiga pentru prima dată din sezonul 2007-2008 încoace.

22 mai 2021 – Paris Saint-Germain ar fi urmărit îndeaproape situația contractului lui Messi.

1 iulie 2021 – Contractul lui Messi expiră și acesta devine jucător liber de contract.

15 iulie 2021 – Messi acceptă să rămână la Barcelona, ajungând la un contract cu Barca până în 2026 care include reducerea salariului la jumătate.

5 august 2021 – Barcelona anunță că Messi părăsește clubul „din cauza obstacolelor financiare și structurale”.

UPDATE 1: „Mamă care m-ai făcut”

Reacția cea mai în linie cu ceea ce a simțit toată lumea când a citit anunțul Barcelonei a venit de la celebritatea spaniolă Ibai Llanos Garatea. „Mamă care m-ai făcut”, a scris scurt acesta pe Twitter.

Și Argentina a fost zguduită de știrea despăriții de Barcelona. „Finalul unei legende” a tritrat ziarul Ole pe site-ul său oficial, în timp ce mulți argentinieni se gândesc la Sergio Aguero, care venise pe Camp Nou să evolueze alături de bunul său amic.

Marea întrebare este acum unde va evolua Lionel Messi? Va semna cu Paris Saint-Germain, Manchester City sau un alt club surpriză din Europa?

Știrea inițială

Potrivit unei comunicări oficiale, LaLiga nu permite ca Lionel Messi să rămână la Barcelona ținând cont de situația financiară actuală, astfel că argentinianul de 34 de ani și-a încheiat cariera de la clubul catalan.

„Lionel Messi nu rămâne la FC Barcelona. În ciuda faptului că atât clubul, cât și jucătorul au ajuns la un acord astăzi, dar și în ciuda intenției clare de a semna un contract nou astăzi, situația nu poate fi încheiată din cauza obstacolelor financiare și structurale”, se arată în comunicatul oficial al FC Barcelonei.

Problemele țin de reglementările ligii spaniole de fotbal, mai spune clubul. „Drept rezultat al situației, Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părți regret profund că dorințele jucătorului și clubului nu vor putea fi respectate. Barcelona își exprimă categoric recunoștința față de jucător pentru contribuția la creșterea clubului și îi dorește tot ce-i mai bine în viitorul vieții sale atât profesionale, cât și personale”, se încheie comunicatul.

Lionel Messi acceptase condițiile catalanilor de a rămâne. Urma să primească jumătate de salariu în minus

Atacantul letal al Barcelonei a renunțat la nu mai puțin de jumătate din salariu pentru a rămâne pe Camp Nou, iar acest lucru lucrase zilele trecute în conjunctură cu o injectare de capital în LaLiga din partea fondului american de investiții CVC. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, ajungându-se în situația de față.

Lionel Messi este considerat de mulți cel mai bun jucător care a existat vreodată. Spaniolii sunt norocoși să-l țină pe argentinian pentru întreaga carieră în campionatul lor, după ce acesta a câștigat șase Baloane de Aur, șase Ghete de Aur, patru UEFA Champions League și 10 titluri LaLiga.

Viitorul Barcelonei este strălucit, după primele meciuri din presezon

Viitorul Barcelonei arată foarte bine, după ce antrenorul Ronald Koeman a adus în prim plan 10 jucători de tineret pentru perioada de presezon. Potrivit Marca, toți dintre puștii catalanilor au demonstrat că își merită locul în echipă pentru mini-turul echipei blaugrana de dinaintea startului oficial al sezonului de fotbal.

Koeman le oferă tot mai multă expunere odată ce presezonul continuă, iar viitorul arată foarte bine. Cinci jucători l-au impresionat deja prin performanțe pe antrenor: Nico Gonzalez, Yusuf Demir, Gavi, Alejandro Blade și Rey Manaj. Dintre aceștia, Nico, Demir și Gavi au șanse serioase să ajungă ca Pedri sau Ansu Fati și să primească minute în meciurile din decursul acestui sezon. Citește restul știrii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel