Urmărește emisiunea live


Legenda lui Fani Gerali, din Ikaria, femeia care a trăit 117 și a murit înțepată de albine: După 100 de ani, i-au dat noi dinți

Pixabay
Pixabay

O femeie din Grecia, insula Ikaria, a trăit 117 ani, iar în ultima parte a vieții ei aceasta avea dinți noi și păr negru.

Legenda unei femei din Grecia dăinuie și astăzi, întrucât aceasta a reușit în timpul vieții sale, la vârsta de 117 ani, să își regenereze 7 dinți noi, dar și păr negru pe cap. Insula Ikaria, deși seamănă cu alte insule grecești, este celebră pentru longevitatea rezidenților săi. În medie, un rezident trăiește cu 10 ani mai mult decât europenii sau cei care locuiesc în Statele Unite ale Americii. 

Insula este numită după personajul mitologic Icar, tânărul care a zburat prea aproape de soare și a căzut apoi în mare. Aceasta face parte din grupul exclusivist al zonelor albastre, nume dat celor 5 regiuni din lume unde speranța de viață depășește media lumii. Celelalte 4 zone sunt Sardinia, Italia, Okinawa, Japonia, Nicoia, Costa Rica și Loma Linda, California. 

O bunică... tânără

Fani Gerali a locuit în satul Christos Raches din Ikaria și a devenit celebră în anii 50 pentru că a trăit până la vârsta de 117 ani, dar și pentru că și-a păstrat aparențele tinere. Legenda lui Fani spune că după vârsta de 100 de ani, femeii au început să îi crească 7 dinți noi, adăugând un plus la imaginea sa mai tânără. Și părul regenerat nu era alb, șuvițe negre apărând pe capul femeii. 

Nici comportamentul femeii nu recomanda vârsta înaintată a acesteia, spune stră-nepotul ei pentru Greek Reporter. Aceasta ar fi fost jovială și vorbăreață și a grădinărit cu pasiune chiar și în ziua decesului său, care nu a fost din cauze naturale. Gerali a fost înțepată de albinele din grădină, iar șocul anafilactic a ucis-o.

Viața socială a femeii de 117 ani era una activă, iar prietenii ei erau de toate vârstele, însă majoritatea aveau peste 100 de ani, asemenea ei. Viața localnicilor era una obișnuită, aceștia mergând săptămânal la biserică și celebrând alături de familiile lor vârstele înaintate la care ajung. 

Cazul unui bebeluș... bătrân

Un alt caz neobișnuit este cel al unui bebeluș bătrân. Un bebeluș născut în Tennessee, Statele Unite ale Americii, poate pretinde că este cel mai bătrân copil născut vreodată, în sensul că se este născut din embrionul care a stat înghețat cea mai mare perioadă de timp, 28 de ani.

Molly Everette Gibson s-a născut pe 26 octombrie, dar ziua ei de naștere a fost un eveniment care a a început în urmă cu 28 de ani. S-a născut dintr-un embrion înghețat în octombrie 1992. Mama lui Molly, Tina, are acum 29 de ani și s-a născut cu aproximativ un an și jumătate înainte ca embrionul din care s-a născut Molly să fie înghețat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel