O femeie care a murit în timp ce năștea gemeni, descoperită într-un mormânt preistoric în Siberia

O echipă de arheologi și de paleoantropologi a anunțat descoperirea într-un mormânt preistoric din Siberia a unei tinere femei care a murit în timpul nașterii, împreună cu cei doi gemeni pe care urma să-i aducă pe lume.

Moartea acesteia s-a produs în urmă cu aproximativ 7.700 de ani, fiind cel mai vechi caz cunoscut de moarte în timpul nașterii și, totodată, cel mai vechi caz cunoscut de sarcină dublă, conform Live Science.

Mormântul în care au fost identificate rămășițele femeii și ale celor doi gemeni a fost descoperit încă din 1997, într-o necropolă preistorică din Irkuțk, o localitate aflată în apropierea vârfului sudic al lacului Baikal, în Rusia. Această necropolă a primit denumirea neoficială de "Lokomotiv" pentru că a fost descoperită la baza unui deal în timpul lucrărilor la linia ferată trans-siberiană, în 1897.

Citeşte şi: Descoperire de senzație, în Rusia: O nouă specie de reptilă marină

Locația necropolei este parțial acoperită de construcții, motiv pentru care arheologii nu au putut explora întregul ansamblu sepulcral. Până în prezent au fost recuperate 101 schelete ale membrilor unei comunități de vânători-culegători care au trăit în această regiune în urmă cu 7 — 8 milenii.

Însăși descoperirea unei necropole atât de vechi este un lucru rar — de obicei comunitățile de vânători-culegători nu își îngropau morții la un loc, în cimitire.

Arheologii au mai descoperit doar câteva astfel de necropole, din aceeași perioadă, în nord-estul Asiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel