O bombă din al Doilea Război Mondial a fost găsită într-o locație din România

În județul Harghita, o bombă de aruncător din al Doilea Război Mondial a fost găsită pe o păşune.
 
 
O bombă de aruncător, provenind cel mai probabil din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperită joi, pe o păşune din localitatea Livezi, muniţia fiind transportată în siguranţă de pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita şi urmând a fi distrusă. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, potrivit Agerpres, că bomba de aruncător, calibrul 60 mm, a fost descoperită de un localnic care îşi curăţa păşunea de resturi de vegetaţie uscată şi care a anunţat imediat Poliţia. La faţa locului a ajuns echipa pirotehnică a ISU, care a ridicat bomba şi a transportat-o şi depozitat-o în condiţii de siguranţă. 

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de miercuri, la intrarea în localitatea Nicoleşti, din comuna Frumoasa, un bărbat a găsit, într-un şanţ din apropierea terenului său, un încărcător de puşcă mitralieră, cu 26 cartuşe de infanterie, calibru 7.62 mm. Şi în acest caz a fost sesizată Poliţia şi apoi au fost alertaţi pirotehniştii ISU.

[citeste si]

În ambele situaţii, muniţia urmează să fie distrusă în condiţii de siguranţă. 

Bomba de aruncător este al treilea caz din acest an de muniţie care provine, cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, şi care este descoperită în diverse zone din judeţ. Primul caz s-a înregistrat în luna martie, când mai mulţi muncitori care efectuau lucrări de curăţare pe marginea DN 15, în Pasul Creanga, au găsit un un proiectil exploziv de calibrul 100 mm. 

În Harghita sunt găsite frecvent elemente de muniţie în zonele unde a fost linia frontului în al Doilea Război Mondial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel