Noul Ford Fiesta a fost lansat în țară. Vezi ce dotări are

Facelift-ul modelului de clasă mică, Fiesta, al celor de la Ford a fost lansat pe piaţa din România, la sfârșitul lunii februarie. Preţurile pornesc de la 10.400 de euro, pentru varianta cu trei uşi.

 Autor: Laura Galescu

[caption id="attachment_291981" align="alignleft" width="310"] Foto: autolatest.ro[/caption]

În comparație cu varianta precedentă, lansată în 2008, noul model are farurile modificate şi stopurile restilizate. Pe lângă acestea, capota, grila frontală şi oglinzile sunt singurele care îl deosebesc de modelul anterior, în ceea ce privește exteriorul. Pe actuala generaţie se regăsesc şi noile motoare de 1.0 litru şi 100 de cai putere, care beneficiază de tehnologia ecoboost. Aceste motorizări, care sunt produse la Craiova, au fost desemnate motorul anului 2012, oferind, potrivit constructorului, un consum mic, dar şi o putere sporită.

Dotările noului Fiesta sunt de sistemul Sync, prin care şoferul îşi poate conecta la computerul de bord telefonul mobil folosind sistemul bluetooth, iar în cazul unui accident, sistemul Sync poate suna automat la serviciul de urgenţă 112, astfel comunicarea cu operatorul se poate face imediat.

În plus, modelul beneficiază de funcţia start-stop, care permite conducătorului auto să scadă consumul, atunci când maşina este oprită la semafor, repornirea făcându-se doar prin apăsarea ambreiajului. De asemenea, dacă te grăbesti și nu mai știi exact unde ai pus cheia mașinii, nu va ma fi nevoie să stai să o cauți în geantă sau în buzunar: maşina detectează prezenţa cheii în interiorul său și pornește si fără ca aceasta să fie în contact.

O altă inovaţie este sistemul My Key, prin care posesorul maşinii poate limita anumite funcţii atunci când împrumută maşina copilului său, de exemplu. Acesta poate limita viteza maximă de deplasare, volumul audio, dar şi să nu dezactiveze sistemele de siguranţă ale maşinii, precum controlul stabilităţii.

Ford a fost, anul trecut, liderul de piaţă în România pe clasa mică, reuşind să vândă 1.870 de modele, ceea ce i-a conferit o cotă de piaţă de 16.03 la sută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel