Nominalizările PNL pentru Investiții, Cercetare și pentru funcția de judecător CCR. Cine sunt Sebastian Burduja și Iulia Scântei

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis, azi, nominalizările pentru funcția de ministru al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării și funcția de judecător la CCR, din partea Senatului.

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis azi nominalizarea, în unanimitate, a lui Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și a deputatului PNL Sebastian Burduja, pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.  De asemenea, conducerea PNL a votat nominalizarea senatorului PNL, Iulia Scântei, pentru funcția de judecător la CCR, din partea Senatului.

Membrii Biroului Executiv au fost informați că Partidul Național Liberal va desemna o delegație care va participa la Congresul Partidului Popular European(PPE) ce se va desfășura în perioada 31 mai - 1 iunie în Rotterdam. De asemenea, BEx al PNL a fost informat asupra organizării a două evenimente majore cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, la vila Florica din județul Argeș, precum și la sediul central al PNL din Aleea Modrogan, nr.1.

În ședință s-a decis și ca Liga Aleșilor Locali PNL să aibă loc pe 26 mai, iar Consiliul Național, pe 27 mai.

Sebastian Burduja este deputat în Parlamentul României, vicepreședinte al comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor și președinte PNL Sector 1. A fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice în 2019. Anterior, a lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondială în Washington D.C.  Este licențiat al Stanford University, absolvent al al unui dublu masterat la Harvard University în administrarea afacerilor și politici publice și doctor în economie (summa cum laude) la ASE București.

Iulia Scântei, absolventă a Facultăţii de Drept, Univ. Alexandru Ioan Cuza Iaşi, este consilier al prim-ministrului, secretar general al Ministerului Pustiţiei. De profesie notar public, a intrat în Parlament pe listele PNL de Iaşi ca senator. Din 2016, este membru în Comisia Juridică a Senatului, vicepreşedinte Al Senatului (2017), vicepreşedinte şi preşedinte al Comisiei Juridice. Iulia Scântei a gestionat, pentru PNL, sesizările la CCR, în perioade grele politice, câştigând majoritatea lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel