Noaptea Muzeelor: Selfie cu lingourile de aur de la BNR

Noaptea Muzeelor a acționat și la această ediție ca un adevărat magnet pentru bucureșteni. Sute de mii de oameni au stat la cozi interminabile ca să viziteze gratis 50 de muzee din Capitală, lingourile de aur expuse la BNR și concertul de operetă din Cimitirul Bellu numărându-se printre punctele de atracție ale evenimentului.

La Muzeul Băncii Naționale cele trei lingouri de aur expuse și păzite cu strictețe de jandarmi înarmați au atras nenumărați vizitatori, care încă formau cozi la momentul închiderii. Însă, în semn de respect, reprezentanții BNR au prelungit programul.

După ore de așteptare, mulți dintre cei care ajungeau în fața lingourilor nu au pierdut ocazia de a-și face un selfie cu ele. 

În schimb, cei care au optat să asculte fragmente din opere celebre la Cimitirul Bellu pe o scenă amplasată în fața capelei au făcut o alegere perfectă, întrucât aici a fost singurul loc din Capitală unde nu s-a stat la coadă la Noaptea Muzeelor.

Frumos luminat, de departe, mormântul lui Mihai Eminescu a fost cel mai fotografiat loc din cimitir.

"Sunt impresionat de cozile care sunt în oraș, oameni care așteaptă să le viziteze. Concluzia este una singură, neamului ăsta îi place și are nevoie și vrea cultură", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Noaptea Muzeelor 2015. "Dolce Vita", concert de operetă în cimitirul Bellu

La fel ca și la edițiile anteriore, Muzeul "Grigore Antipa" a fost, de departe, cel mai vizitat. La o prima estimare, cel puțin 13.000 de oameni i-au trecut pragul, curioși să vadă expoziția de păianjeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel