Ninsori și temperaturi negative în Brazilia, după zeci de ani

Zăpadă Brazilia
Zăpadă Brazilia

Mai multe orașe din Brazilia se confruntă cu ninsori, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, și temperaturi sub zero grade.

O masă de aer polar a provocat ninsori în sudul Braziliei, unde anumite oraşe nu au mai văzut zăpadă în ultimele decenii.

"Această masă puternică de aer polar, care a ajuns în Brazilia, a provocat ninsori în cel puţin 36 de oraşe ale (statului) Santa Catarina", a raportat site-ul institutului Somar Meteorologie, citat de realitatea.net. Cincisprezece localităţi din statul Rio grande do sul (sudul extrem), la frontiera cu Argentina, au înregistrat temperaturi sub zero grade. Pe dealurile din Cambirela, în apropiere de Florianopolis, capitala statului Santa Catarina şi celebră staţiune balneară din sud, a nins pentru prima dată în 58 de ani. Capitala Parana, a văzut de asemenea primele ninsori în 38 de ani. Este vorba de cel mai puternic front de aer rece din ultimii 15 ani în Brazilia. "Masa de aer polar este foarte puternică şi va trece prin cel puţin două zone de presiune joasă în Atlanticul de sud, aducând aerul glaciar pe continent", a explicat meteorologul MetSul, Alexandre Aguiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel