Nicușor Dan, bun de plată. Primarul a suferit o înfrângere costisitoare în procesele în care încerca anularea a 38 de autorizații de construire

Nicușor Dan Foto: Crișan Andreescu
Nicușor Dan Foto: Crișan Andreescu

Primarul Nicușor Dan a pierdut procesul prin care încerca să obțină anularea a 38 de autorizații de construire.

Miercuri, 31 ianuarie 2024, primarul Nicușor Dan a suferit cea mai costisitoare înfrângere din seria proceselor prin care încerca să obțină anularea a 38 de autorizații de construire. 

Cererea primarului de desființare a autorizației pentru SIFI BH Retail a fost respinsă de judecătoarea Daniela-Georgeta Bogdan. Acesta a fost obligat de instanță să le acorde cheltuieli de judecată în valoare de 10.000 de lei hypermarketurilor Kaufland, Hornbach și Lidl.

Minuta instanței din dosarul nr. 18044/3/2023:

„Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului Municipiului Bucuresti in promovarea actiunii de fata, exceptie invocata de parati si intervenienti si respinge actiunea formulata de acest reclamant ca fiind formulata de o persoana fara calitate procesuala activa.

Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a Sectorului 2 al Municipiului Bucuresti, exceptie invocata de Lidl Romania SCS si respinge actiunea ca fiind formulata impotriva acestei pesoane ca fiind formulata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva Respinge celelalte execeptii invocate de parati si intervenientii fortati. Respinge cererea de anulare a autorizatiei de construire nr.443/17.10.2022, autorizatiei de construire nr.444/17.10.2022, autorizatiei de construire nr.478/31.10.2022 si autorizatiei de construire nr.479/31.10.2022, autorizatii de construire emise de Primarul Sectorului 2.

Obliga reclamantii in solidar la plata cheltuielilor de judecata in suma totala de 30.000 lei, din care:

- suma de 10.000 lei catre intervenientul fortat Kaufland Romania SCS;

- suma de 10.000 lei catre intervenientul fortat Lidl Romania SCS;

- suma de 10.000 lei catre intervenientul fortat Hornbach Centrala SRL.

Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea caii de atac se va depune la Tribunalul Bucuresti. Respinge cererea de suspendare a autorizatiilor de construire, pana la solutionarea definitiva a prezentului dosar. Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea caii de atac se va depune la Tribunalul Bucuresti. Pronuntata azi, 31.01.2024 prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei”, se arată în minuta instanței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel