Nicolae Mandea, adevărul despre conflictul UNATC-Documente importante

Nicolae Mandea, prorector UNATC "I. L. CARAGIALE", a vorbit despre conflictul care a izbucnit în interiorul universității.

Profesorul a spus că ideea vehiculată de unele ziare conform căreia Andrei Rus și Andrei Gorzo, lectori universitari și redactori ai revistei Film Menu, au fost supuși unor abuzuri este falsă.

"Prin campania de presă recentă privind UNATC și conducerea acesteia, s-a acreditat ideea că Andrei Rus și Andrei Gorzo, lectori universitari și redactori ai revistei Film Menu au fost supuși unor grave abuzuri de putere și ar fi fost victime ale denigrării publice.

Dorim să subliniem că acest conflict între Consiliul de administrație al UNATC și redacția Film Menu nu este un conflict între totalitarism și libertate, între comuniști și anti-comuniști, ci este un conflict generat de încercarea Consiliului de administrație de a pune ordine administrativă în activitatea Facultății de Film, inclusiv în ceea ce privește administrarea revistei Film Menu. Nu a existat nicio imixtiune în conținut, nicio intenție de suprimare a revistei. Discuțiile interne privind tirajul sunt firești și presupunem că lucrurile se desfășoară la fel în orice universitate. Precizăm că până în momentul de față nu s-a produs nicio reducere a tirajului; în prezent revista este suspendată prin decizia redactorului șef Andrei Rus.

Pentru a clarifica datele privind modul de derulare a contractelor pentru tipărirea revistei Film Menu, Compartimentul audit public intern a realizat, la cererea rectorului UNATC, o misiune de verificare preliminară. Dăm publicității acest raport pentru a aduce mai aproape de realitate imaginea construită printr-o comunicare debalansată", a transmis profesorul Nicolae Mandea.

VEZI ȘI: Ce se ascunde în spatele scandalului UNATC. Doru Ana, despre paradoxul conflictului - EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel