Nemții, disperați, că românii își fac nevoile în curțile oamenilor

Autorităţile germane din două oraşe cer ambasadei române să trimită câţiva poliţişti români pentru a explica unor compatrioţi la ce servesc pubelele şi wc-urile.

Edilii din Duisburg şi Dortmund susţin că nu mai ştiu cum să procedeze cu românii care se dovedesc total străini de viaţa civilizată, scrie pesurse.ro

Germanii consideră că aceştia nu pot fi integraţi decât cu ajutorul unor poliţişti care să le vorbească pe limba lor.

Ziarul german Die Westen scrie că poliţiştii români vor colabora cu autorităţile din Duisburg şi Dortmund în primul rând pentru combaterea delincvenţei. Dar germanii au pretenţia ca agenţii români să le explice concetăţenilor care trăiesc în Germania şi că gunoaiele trebuie aruncate în pubele, iar grădina vecinilor nu poate ţine loc de toaletă.

VEZI ȘI: Germania lovește România. “Să fie luate măsuri dure”

"Oamenii au venit aici dintr-un mediu social total diferit de al nostru. Trebuie să le dăm un răspuns pe care să-l înţeleagă, iar pentru asta avem nevoie de poliţişti care să le cunoască limba", a afirmat un consilier al Primăriei Duisburg.

Funcţionarul a purtat convorbiri, în acest sens, cu ambasada Bulgariei din Berlin şi va contacta şi ambasada României. De altfel, poliţiştii bulgari patrulează, deja, la Dortmund, din 2011.

Cele mai mari probleme le pun câteva mii de imigranţi români şi bulgari care s-au instalat în blocurile unui cartier din Duisburg. Numărul infracţiunilor comise de ei a crescut rapid în acest an şi, ca urmare, vecinii lor germani sunt tot mai indignaţi, iar tensiunea din oraş este în creştere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel