Urmărește emisiunea live


NASA. Un semnal radio venit din spaţiu a repetat acelaşi mesaj

Astronomii care caută semne ale vieţii inteligente în spaţiul cosmic au receptat pentru prima dată un mesaj radio repetitiv, transmite UPI.com.

Anunţul a fost făcut în cadrul proiectului de 100 milioane de dolari, Breakthrough Listen, de căutare a unor semnale radio venite din spaţiu.

Potrivit astronomilor, au fost detectate 15 impulsuri radio repetitive, puternice, care provin dintr-o galaxie aflată la o distanţă de 3 miliarde ani lumină.

Activitatea radio a fost detectată cu telescopul Green Bank din West Virginia. Este prima dată când undele radio se repetă în mod evident, ceea ce sugerează că nu e vorba de emisii întâmplătoare generate de activitatea stelară, ci mai degrabă e emisie intenţionată care ar putea fi elaborată de o civilizaţie avansată.

"Semnale de acest tip nu au mai fost niciodată semnalate", a declarat Andrew Siemion, director al Berkeley SETI Research Center.

Oamenii de ştiinţă nu exclud însă explicaţii independente de ipoteza extraterestră, incluzând aici posibilitatea de a veni de la stele neutronice cu câmpuri magnetice extrem de puternice. (Realitatea.net)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel