NASA. Un semnal radio venit din spaţiu a repetat acelaşi mesaj

Crişan Andreescu / 31 aug 2017 / 12:08 Salveaza PDF Comentarii

Astronomii care caută semne ale vieţii inteligente în spaţiul cosmic au receptat pentru prima dată un mesaj radio repetitiv, transmite UPI.com.

Anunţul a fost făcut în cadrul proiectului de 100 milioane de dolari, Breakthrough Listen, de căutare a unor semnale radio venite din spaţiu.

Potrivit astronomilor, au fost detectate 15 impulsuri radio repetitive, puternice, care provin dintr-o galaxie aflată la o distanţă de 3 miliarde ani lumină.

Activitatea radio a fost detectată cu telescopul Green Bank din West Virginia. Este prima dată când undele radio se repetă în mod evident, ceea ce sugerează că nu e vorba de emisii întâmplătoare generate de activitatea stelară, ci mai degrabă e emisie intenţionată care ar putea fi elaborată de o civilizaţie avansată.

"Semnale de acest tip nu au mai fost niciodată semnalate", a declarat Andrew Siemion, director al Berkeley SETI Research Center.

Oamenii de ştiinţă nu exclud însă explicaţii independente de ipoteza extraterestră, incluzând aici posibilitatea de a veni de la stele neutronice cu câmpuri magnetice extrem de puternice. (Realitatea.net)

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27