Muzică online prin streaming. Creștere record pentru industria muzicală

Tendințe economice
Tendințe economice

Vânzările muzicale au înregistrat o creştere record în 2017, cifrată la 8,1%, în contextul în care sectorul digital a generat pentru prima dată în istorie majoritatea veniturilor globale.

Potrivit raportului anual întocmit de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), înregistrările muzicale au generat anul trecut venituri de 17,3 miliarde de dolari anul trecut. Vânzările de muzică în format digital, care erau până în 2017 aproape echivalente cu vânzările muzicale pe formate fizice la nivel mondial, au reprezentat anul trecut 54% din totalul sumelor încasate, au precizat reprezentanţii IFPI în acelaşi raport anual.

Al treilea an în tendință ascendentă

2017 a fost al treilea an consecutiv de creştere a industriei muzicale, iar ritmul de creştere a fost cel mai mare de când IFPI a început să publice date statistice la nivel global, în 1997, informează Agerpres, citând AFP. Cu toate acestea, industria muzicală nu a atins nivelurile înregistrate înainte de apariţia internetului şi a piratării online, care au contribuit la o erodare a vânzărilor începând din anii 1990, a subliniat Frances Moore, preşedintele IFPI.

Profitul vine din streaming

Actuala creştere se datorează aproape în întregime avântului înregistrat de serviciile de streaming, reprezentate de platforme precum Spotify, Deezer şi Apple Music. Aproximativ 176 de milioane de persoane din lumea întreagă au plătit abonamente la astfel de servicii online în 2017, dintre care 64 de milioane au fost abonaţi noi.

Discurile de vinil - nișă în creștere

Vânzările pe formate fizice au continuat să scadă, cu excepţia notabilă a discurilor vinil care, deşi rămân apanajul unui segment relativ redus de public, au cunoscut o creştere de 22,3%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel