Muzeu ''Gheorghe Zamfir" în oraşul câștigătorilor la Loto

Autorităţile  din Găeşti vor să înfiinţeze, în acest an, Muzeul ''Gheorghe Zamfir'', în oraşul natal al artistului, şi vor depune în acest sens un proiect pentru a obţine fonduri europene.

Gheorghe Grigore, edilul Găeștiului, a declarat, luni, pentru Agerpres, că speră ca în acest an să se realizeze investiţia, iar muzeul să fie amenajat în fostul sediu al Primăriei Găeşti, clădire monument istoric.

Avem fostul sediu al primăriei, unde actualmente stau cu chirie acolo compania de apă şi asociaţii de proprietari. Clădirea este monument istoric şi suntem în faza de proiectare şi vrem să depunem proiectul pentru a obţine fonduri europene. Acolo vrem să facem Muzeul Gheorghe Zamfir. Vrem să facem acolo şi o şcoală naţională de nai, a precizat primarul Găeștiului.

Consiliul Local Găeşti a aprobat o hotărâre privind înfiinţarea muzeului. Pe o suprafaţă de circa 300 de metri pătraţi, în muzeu vor fi expuse diplome şi medalii primite de-a lungul timpului de Gheorghe Zamfir, discuri, manuscrise, compoziţii muzicale, instrumente muzicale, tablouri şi icoane, dar şi alte obiecte.

[citeste si]

Va fi Muzeul Gheorghe Zamfir, deja a fost iniţiat un proiect de hotărâre de consiliu local de către consilierul Aurel Bojin, care a fost aprobat în consiliul local. Demarăm acţiunea. Noi am început şi Festivalul Gheorghe Zamfir, care anul trecut a fost o reuşită de excepţie. Gheorghe Zamfir şi-a dat acordul pentru muzeu. Ca exponate... gândiţi-vă dumneavoastră că dânsul are o adevărată colecţie, are medalii, discuri, de ordinul miilor. Şi este dispus să le prezinte publicului la muzeu. Este găeştean, născut aici, ne-a făcut mândrie mare pentru oraş peste tot, de aceea şi noi am considerat că este normal să îi facem un festival aici, care s-a bucurat de o reuşită extraordinară, susţine primarul din Găeşti, Gheorghe Grigore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel