MRU, atac la Tăriceanu: E responsabil pentru drumul pe care l-a luat PNL

MRU DC
MRU DC

Liderul Partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat miercuri că "responsabilitatea pentru drumul pe care l-a luat PNL," drum ce a dus la o alianță cu "FSN-ul reprezentat de PSD," îi revine, "în egală măsură" și lui Călin Popescu Tăriceanu, transmite NewsIn.

"Observ de multe ori că se face o adresare interesantă către PNL. Ba că este bun în intregalitatea sa, ba că este bun pe părți, ba că unii sunt buni și alții sunt răi. Nu țin să spun decât acest lucru: responsabilitatea pentru drumul pe care l-a luat PNL, drum care a dus un partid istoric astăzi alături de FSN-ul reprezentat de PSD revine în egală măsură și domnului Călin Popescu Tăriceanu. Și domnului Popescu Tăriceanu îi readuc aminte gesturile de politică externă la care s-a pretat în vara anului 2006," a declarat Mihai Răzvan Ungureanu în cadrul unei conferințe de presă.

El a mai susținut că marcarea despărțirii de principiile euroatlantive și de parteneriatele strategice pe care România le are cu S.U.A sau țări din UE, reprezintă "un virus care bântuie în conducerea PNL".

Întrebat la ce acțiuni ale lui Călin Popescu Tăriceau din 2006 s-a referit, fostul șef al SIE a menționat decizia liberalului, în calitate de ministru de Externe, de a retrage trupele din Irak. "Decizia când era ministru de Externe, decizia pe care cu un cuvânt delicat o numesc pripită, de retragere din Irak și de abandonare a aliatului nostru în confruntările de acolo," spune co-președintele ARD.

Referitor la o eventuală colaborare cu PNL după alegerile legislative, fostul premier nu a vrut să anticipeze nimic. "Să vedem ce se întâmplă pe 9 decembrie. Până pe 9 decembrie nimic nu ne impiedică să fim foarte deschiși și foarte sinceri în ceea ce privește comportamentul anti european și îndepărtat de principiile transatlantice ale unora dintre liderii PNL," a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Responsabilitatea lui Călin Popescu Tăriceanu cu privire la alianța dintre PNL și PSD a fost blamată, marți seara, și de președintele Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel