Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Ligia Deca, a fost respinsă

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Deputații au respins moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Lidia Deca, intitulată ”Un ministru care minte nu poate gestiona Educația”.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Ligia Deca, a fost respinsă în urma votului din Camera Deputaților, scrie Agerpres.

S-au înregistrat 81 voturi ”pentru”, 189 ”contra”, iar nouă deputați nu au votat.

Moțiunea simplă, intitulată ”Un ministru care minte nu poate gestiona Educația” a fost depusă de deputații USR și cei de la Forța Dreptei și dezbătută luni în plenul Camerei.

Una printre chestiunile abordate în cadrul acestei moțiuni se află rezultatele la testele PISA.

Astfel, documentului, ”România ocupă penultimul loc în UE. Nu mai este șoc pentru nimeni, este doar confirmarea dezastrului din Educație. (...) Astfel nu se poate numi aprecierea că România este rezilientă! Da! Educația a reușit performanța să rămână pe penultimul loc. 

În loc să ne comparăm cu Japonia și cu Finlanda, în prezentarea Ministerului Educației, ca să dea bine, ne comparăm cu Turcia, Cui folosește această minciună?”, se întreabă retoric semnatarii moțiunii simple împotriva Ligiei Deca.

Mai mult decât atât, aceștia au tras o săgeată și spre Palatul Cotroceni, spunând că ”timp de șapte ani cetățenii au fost mințiți, de la Cotroceni, că proiectul prezidențial România Educată va aduce schimbări fundamentale”, iar că elevii care au susținut testele PISA la care se face referire ”sunt copiii care erau în clasa a doua când a început gonflarea imaginii președintelui când a apărut raportul România educată, capodoperă a limbii de lemn și a generalităților, și s-a spart cu zgomot, în primăvară, când au trecut pe repede înainte legile educației prin Parlament”, dar și că ”una scrie într-o lege prost făcută, alta e realitatea”.

Citește și: Ministrul Educației, după tragedia de la Odorheiu Secuiesc: Clădirea nu era încadrată cu risc seismic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel