Monica Macovei îi cere demisia lui Titus Corlățean. Replica ministrului: Să așteptăm

Monica Macovei îi cere demisia lui Titus Corlățean, ministrul Afacerilor Externe, după alegerile prezidențiale 2014 din primul tur. 

"Titus Corlățean trebuie demis astăzi, iar un nou ministru trebuie să organizeze urgent alegerile în străinătate. Până acum nu a răspuns nimeni pentru că mii de români au fost împiedicați să voteze, li s-a închis ușa ambasadelor în nas sau au fost chemate forțele de ordine să fie alungați de lângă secțiile de votare. Potrivit HG 706/2014 privind stabilirea măsurilor pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale, Ministerul Afacerilor Externe este instituția care trebuie să ia 'măsurile necesare pentru organizarea și dotarea secțiilor de votare din străinătate, precum și pentru funcționarea biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate'. Răspunderea este clară și de aceea ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, cel care a stabilit prin ordin de ministru numărul secțiilor de votare, este primul care trebuie să își piardă funcția", a scris Monica Macovei pe Facebook.

Iohannis, taxat dur din PSD. Gafă monumentală

Întrebat dacă ia în calcul să-și dea demisia, Titus Corlățean a declarat: "Eu iau în primul rând în calcul varianta de a acționa potrivit prevederile legale pentru a asigura un tur doi de scrutin corect în parametrii pe care i-am menționat și după discuția cu primul ministru, pe de-o parte, noi ca instituție și eu ca ministru vom acționa exact pentru a asigura tuturor dreptul de vot și vă propun să așteptăm turul doi și să tragem concluziile. Sunt om politic și respect regulile". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel