Urmărește emisiunea live


Modificarea legilor siguranţei. Turcan: Ţinta, şefii serviciilor secrete

Raluca Turcan
Raluca Turcan

Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, consideră că modificarea legilor siguranţei naţionale, care ar urma să fie discutată într-o comisie specială parlamentară, are ca posibil scop schimbarea şefilor serviciilor secrete.

Întrebată, luni, la Parlament, cum vede PNL iniţiativa anunţată luni de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, privind constituirea unei comisii speciale pentru modificarea legilor siguranţei naţionale, Raluca Turcan a arătat:

'În acord cu tot demersul de şubrezire a Justiţiei pe care l-au avut până acum'. 'Odată ajunşi la guvernare, principalul lucru care i-a interesat a fost să pună mâna pe Justiţie - odată din perspectiva problemelor individuale pe care le au şefii şi, în acelaşi timp, pentru câţi interesează tare mult acest sistem de justiţie să nu ajungă acolo unde ustură şi unde iese fum rău de tot. Şi atunci, în acest context, probabil să-şi continuă ofensiva împotriva instituţiilor statului. Probabil că vor veni cu nişte legi care să slăbească instituţiile de securitate naţională, vizând probabil să schimbe şi şefii serviciilor secrete', a afirmat deputatul liberal.

Întrebată dacă crede că PSD-ALDE vor să-l elimine pe preşedinte din această procedură de numire a şefilor de servicii, Turcan a răspuns:

'Aşa cum a procedat PSD la toate schimbările făcute în instituţiile publice şi la politizarea lor şi numirea de rubedenii şi cunoscuţi interesaţi politic prin reorganizare legislativă. Cu alte cuvinte, este la îndemâna celor care au o gândire abuzivă să modifice legea ca să schimbe conducerea. Aşa s-au comportat până acum, aşa au procedat cu CCR, cu ANCOM, aşa procedează rând pe rând cu toate instituţiile statului. În Justiţie, ca să-i schimbe, au modificat legea. De ce n-ar face la fel în sistemul de securitate naţională? Ca să-i schimbe, modifică legea'.

[citeste si]

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al social-democraţilor, a anunţat luni că săptămâna viitoare va fi înfiinţată o comisie parlamentară specială pentru modificarea legislaţiei privind securitatea naţională. În acest sens au fost desemnaţi doi coordonatori - Gabriel Vlase şi Claudiu Manda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel