Moartea Papei Ioan Paul I, învăluită încă în mister

Albino Luciani s-a născut în 1912 ca fiu al unui militant socialist, devenind la vârsta de 23 de ani  preot al Bisericii Romano-Catolice la varsta de 23 de ani. Ulterior, acesta a fost numit   episcop de catre Papa Ioan al XXIII-lea (1958-1963), Luciani devine în 1970 Patriarhul Veneției sub pontificatul lui Paul al VI-lea (1963-1978), iar trei ani mai tarziu, cardinal. În urma conclavului din august 1978, Albino Luciani este ales papă, devenind  primul Suveran Pontif cu doua nume - Ioan Paul I. Moartea sa fulgerătoare, în noaptea de 28/29 septembrie 1978, la doar 33 de zile de la alegerea sa ca Suveran Pontif, este învăluită și la această oră în mister.

Secretomania Vaticanului față de dispariția fulgerătoare a Papei a alimentat o serie de teorii ale conspirației. Potrivit Sfântului Scaun,  cauza oficiala a mortii a fost infarctul miocardic, stabilită  de medicul Renato Buzzoneti, la ora 6.00 dimineața.  Fratele Papei, Eduardo, a susținut că, înainte de tragicul sfârșit, Papa a făcut un control medical și rezultatele analizelor au arătat că nu are probleme cardiace.

David Yallop, un jurnalist britanic de investigații, publică în1984 best-sellerul In God's Name („În numele Domnului"), autorul pretizând că are  dovezi în sprijinul ideii că Papa a fost victima unui complot. Vaticanul a reacționat, calificând „dovezile" lui Yallop drept elucubratii, iar în 1987, Sfântul Scaun îl invită pe  John Cornwell să înceapă o nouă anchetă pentru a lămuri dispariție Papei.

Ritualuri satanice la Vatican

De asemenea, acuzații cu privire la ritualurile satanice care ar avea loc la Vatican s-au făcut de-a lungul anilor de către persoane care au îndeplinit diverse activități la Vatican, potrifit efemeride.ro.

Poate că cea mai importantă a venit de la preotul iezuit Malachi Martin, un apropiat al papei și al cardinalului Bea Augustin.

Ritualurile se realizau în anul 1964 și constau în ceremonii dedicate arhanghelului decăzut, Lucifer. În anul 1990, Malachi a scris o carte despre aceste ritualuri satanice care a stârnit un val de proteste din partea Vaticanului.

Afirmațiile lui Malachi au fost susținute și de alți înalți prelați care în acea perioadă se aflau la Vatican. S-a spus că, Satana a intrat în cele mai înalte sfere ale Vaticanului.

În primele zile după ce a ajuns papă, Ioan Paul I a declarat că anumite lucruri din Vatican trebuie schimbate, inclusiv persoanele care le-au generat.

Bani murdari la Banca Vaticanului

Papa a făcut aluzie la Banca Vaticanului, privind anumite sume de bani, bani murdari și la afaceri care nu fac cinste Vaticanului. Expansiunea Băncii Vaticanului s-a produs în momentul în care au fost încheiate pactele comerciale cu Mussolini și Hitler. Astfel,  s-a pus mare preț pe banii care veneau de la doi dintre cei mai malefici oameni. Banca Vaticanului cât și instituțiile financiare adiacente s-au transformat în niște vaci de muls, care produceau sume fabuloase de bani. Această practică nu era deloc în concordanţă cu ceea ce propunea religia și astfel, Papa a încercat eradicarea ei.

Apropiații Papei susțin că nu a fost o moarte naturală, suspiciune alimentată și de faptul că Vaticanul a refuzat autopsia.

Jurnaliști de investigație au scos la iveală legături pe care Mafia le avea cu Vaticanul. Vaticanul spăla bani murdari care proveneau de la Mafie. Se știe că, Vaticanul dispune de sume uriașe de bani.

Alte ipoteze privind moartea papei făceau referire la o lojă masonică care activa în interiorul Vaticanului și care avea tot interesul să elimine un papă ferm, incomod pentru mulți.

[citeste si]

Conform oficialilor, papa s-a retras în apartamentul său pentru a se odihni. A fost descoperit mort dimineața. Lampa de pe etajeră a funcționat toată noapte și nici o persoană din anturajul papei nu a observat acest lucru.

Soneria pe care o utiliza papa în caz de urgență era decuplată. A fost chemat un medic care a scris în certificatul medical moarte cauzată de probleme cardiace.

Pregătirile pentru înhumare s-au făcut foarte rapid. Nici o persoană din afara Vaticanului nu a putut să aducă un omagiu papei. La câteva ore după deces, papa a fost înmormântat.

Sora Vicenza, cea care îl îngrijea pe papă, a declarat că trupul acestuia a fost descoperit pe podea și nu în pat așa cum secretarul personal a declarat.

Ioan Paul I a încercat să se opună unor practici evazioniste și oculte practicate în Vatican. Consecințele au fost pe măsură.
Toți cei care i-au urmat papei au declarat că vor face lumină în tot ceea ce privește activitatea Vaticanului. Au fost numai promisiuni. Forțele tenebre ale Vaticanului au fost mai puternice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel