MOȚIUNE pe Educație. PNL-USR cer DEMISIA lui Liviu Pop

Moțiunea simplă a PNL-USR pe educație va fi dezbătută și votată astăzi în plenul Senatului. 

În moțiunea semnată de 37 de senatori PNL și USR se cere demisia ministrului Educației, Liviu Pop, căruia i se solicita ”să prezinte în Parlament un raport privind starea învățământului românesc”.

”Această moțiune nu a fost depusă din pură formalitate! Dacă o veți susține vom arăta că educația este o preocupare reală a Parlamentului. Dacă nu o veți vota, vă întreb cum o să mergeți în fața celor care v-au trimis să-i reprezentați aici? Votul pentru moțiune va semnifica un pas înainte spre performanță și competitivitate. Prin prezentul vot, noi, parlamentarii PNL și ai USR, cerem Guvernului Tudose: rezolvarea de urgență a problemei manualelor școlare, asigurarea tuturor resurselor financiare și legale pentru obținerea autorizațiilor de funcționare a tuturor școlilor, finanțarea corectă a educației românești, descentralizarea reală și depolitizarea școlii românești; promovarea și dezvoltarea învățământului profesional; elaborarea unei legislații și a unor proceduri coerente pentru înființarea de noi școli doctorale sau acreditarea de noi domenii de doctorat, demisia ministrului Educației” se arată în textul moțiunii.

[citeste si]

Inițiatorii moțiunii susțin că principiile de care trebuie ținut cont pentru ca România ”să conteze în actualul context internațional unde se caută performanță și competitivitate” sunt: finanțarea corectă a învățământului și cercetării; acordarea de șanse egale pentru fiecare tânăr la învățătură de calitate; profesori motivați, laboratoare bine dotate, programe școlare actualizate în permanență; legislație coerentă și predictibilă; consiliere școlară și orientare profesională eficientă; popularizarea învățământului profesional, atât în rândul beneficiarilor direcți, cât și al potențialilor investitori; plata corectă a forței de muncă pentru a nu o pierde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel