Misterul trenului cu aur nazist. Surpriza căutătorilor comorii

Căutătorii angrenați în găsirea  "trenului cu aur nazist" ce ar fi fost ascuns de hitleriști la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în sud-vestul Poloniei au anunțat joi că renunță la acțiunea lor, după 15 zile de căutări.

"Nu există nimic", a declarat AFP Andrzej Gaik, purtător de cuvânt al echipei polono-americane care a condus cercetările în Walbrzych, cu ajutorul georadarelor, sondelor și buldozerelor.

"Am decis să închidem șantierul care, trebuie să recunoaștem, nu a dat niciun rezultat", a adăugat el. Căutătorii de comori au început săpăturile în pofida expertizelor negative ale specialiștilor de la Academia de Mine din Cracovia, care excluseseră existența vreunui tren în locul indicat. Gaik a spus joi că aceeași echipă intenționează să reia căutările în luna septembrie în alt loc, "foarte aproape" de primul, după obținerea autorizațiilor necesare.

[citeste si]

Polonezul Piotr Koper și germanul Andreas Richter au anunțat "descoperirea" trenului în august 2015, afirmând că dețin anumite probe, printre care examinări ale terenului cu georadare. Respectivele probe s-au dovedit înșelătoare.

Relatările despre două trenuri speciale naziste pline cu aur și opere de artă, care ar fi dispărut în primăvara anului 1945 în regiunea Walbrzych, înflăcărează de ani buni imaginația multor căutători de comori. Ei se bazează pe existența unor mari construcții subterane germane, inclusiv cele din jurul castelului Ksiaz (Furtensetin), aflat aproape de Walbrzych, realizate de naziști pentru instalarea unuia din cartierele generale ale lui Hitler, încheie AFP.9Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel