Misterul nerezolvat al Lady Babushka, un martor zâmbitor la asasinarea lui J. F. Kennedy. Iată care sunt ipotezele prezenței sale

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Fiecare țară are o listă lungă de mistere nerezolvate. Unele au trecut politic, altele unul criminal. Totuși, altele sunt pur și simplu fapte inexplicabile care duc la paranormal.

În multe dintre aceste cazuri, autoritățile sau ziarele au  dus muncă asiduă de investigație, încercând să dezlege îndoielile și să rezolve misterul. În majoritatea situațiilor, totuși, întrebările persistă și probabil vor rămâne pentru totdeauna. 

Cu toate acestea, este interesant să le studiezi și să le citești, fie și doar pentru a te întreba  sau, în cele mai rele cazuri, pentru a realiza cât de absurdă poate fi această lume.

Un astfel de caz este cel al Lady Babushka

Mergem înapoi în timp să ne amintim de cazul asasinării lui John Fitzgerald Kennedy pe 22 noiembrie 1963, la Dallas. Un eveniment cheie al secolului XX care este de fapt foarte misterios, deoarece multe îndoieli planează asupra criminalului oficial - Lee Harvey Oswald - și asupra motivului său.

Dar nu despre asta vrem să vorbim ci despre cazul Lady Baushka, o poveste mai puțin cunoscută, un mister nedezlegat până astazi.

Într-adevăr, uitându-ne la numeroasele fotografii care au fost făcute în acea dimineață în timpul vizitei lui Kennedy la Dallas, mulți oameni au observat o anumită femeie în mulțimea de pe stradă. Purta o haină maro și un batic asemănător cu cel pe care îl poartă bunicile balcanice. 

Numele acestei femei este necunoscut, dar ținuta ei specială a făcut-o să fie redenumită de presă drept Lady Babushka, deoarece acest cuvânt în rusă indică o femeie bătrână.

Misterul 

Dar ce este atât de special la această doamnă încât să iasă în evidență printre sutele de alții care l-au salutat pe președinte? Ei bine, în primul rând femeia apare în numeroase fotografii, ținând în mână un obiect care pare a fi un aparat de fotografiat.

În plus, când a avut loc atacul și toată lumea începea să fugă sau să se arunce la pământ îngroziți, ea părea întotdeauna perfect calmă în fotografii, intenționată să facă poze sau să filmeze scena.

În timpul anchetei, FBI a observat-o în fotografii și i-a cerut public ca doamna să se prezinte. Dar doamna nu a apărut niciodată. Doar câțiva ani mai târziu, în 1970, o femeie pe nume Beverly Oliver a pretins că este Lady Babushka, dar relatarea ei era plină de neconcordanțe și anchetatorii nu au crezut-o.

Ipotezele fanteziste

Acest aparent mister i-a determinat pe cercetători să formuleze ipoteze destul de imaginative despre identitatea femeii. Sunt cei care cred că a fost un spion rus – iar porecla, prin urmare, nu ar fi întâmplătoare – plasată la locul atacului pentru a verifica dacă Oswald făcea ceea ce trebuia să facă. Această ipoteză îi arată în mod evident pe adevărații instigatori ai crimei din sovietici.

Pe de altă parte, sunt cei care o consideră un spion american, sau un emisar nebănuit al mafiei, cu mai mult sau mai puțin aceeași sarcină asumată dacă ar fi fost rusoaică: să verifice dacă asasinarea lui Kennedy a avut loc conform planului.

Dar și mai sugestivă este a treia posibilitate. De fapt, există și cei care susțin că Lady Babushka a fost o călătoare în timp, informată în avans despre moartea lui Kennedy pentru că a venit din viitor. Potrivit acestora, asta ar explica calmul lui în fața atacului și faptul că a fost exact în punctul potrivit pentru a se putea bucura din plin de scenă.

Această din urmă ipoteză amintește, printre altele, de intriga din 22/11/'63, romanul lui Stephen King care povestește despre un călător în timp care călătorește în anii '60. Treaba lui, însă, este să încerce să prevină asasinarea lui Kennedy și cu siguranță să nu-i admire efectele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel