Misterul din pădurile Germaniei, descoperit după zeci de ani

Un peisagist german, în urmă cu 20 de ani, a descoperit o formă ciudată în mijlocul unei păduri ce era vizibilă doar din avion. De atunci, au mai fost descoperite în Germania asemenea forme realizate cu ajutorul copacilor.

Cu peste 20 de ani în urmă, un bărbat din estul Germaniei a descoperit o svastică formată cu ajutorul copacilor. Astfel, privind pădurea de sus, se poate vedea svastica formată din copaci cu frunze îngălbenite.

 Gunter Reschke a fost primul care a observat această formaţiune misterioasă. Un angajat al acestuia a fotografiat anumite zone pentru a putea observa liniile de irigaţii, în anul 1992, scria ABC news.

Simbolul nazist a fost creat prin plantarea de zade printre pini. Zadele, spre deosebire de celelalte conifere, au frunze care se îngălbenesc şi cad. Zadele au fost plantate astfel încât să formeze celebrul simbol nazist.

Prin măsurarea copacilor, s-a ajuns la concluzia că zadele fost plantate la sfârșitul anilor 1930. Asta înseamnă că de zeci de ani, în fiecare primăvară și toamnă, o svastică masivă cu dimensiunea de 60/60 metri lua forma în Heath Kutzerower,  supraviețuind ocupației ruse, regimului comunist din Germania de Est și căderii  Zidului Berlinului, scrie ABC.

 Nu se cunoaşte exact motivul pentru acest aranjament din pădure, însă se bănuieşte că zadele au fost plantate în cinstea zilei de naştere a lui Hitler. Alţii spun însă că naziştii le-ar fi plantat după ce au ridicat un sătean care asculta în secret postul de radio BBC şi l-au dus într-un lagăr nazist. În cele din urmă, ziarul Berliner Zeitung a scris că zadele ar fi fost plantate  în semn de recunoștință pentru Serviciului Muncii  al Reich-ului pentru decizia de a construi o stradă din Zernikow.

 ABC News scrie că, în anii '90, preşedintele francez, Francois Mitterand, le-a cerut nemţilor să scape de copacii respectivi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel