Urmărește emisiunea live


MISTER. Scrisoarea diavolului, scrisă de o călugăriță, a fost descifrată

Scrisoarea diavolului, un manuscris ce ar fi fost intocmit în tranșă de o calugariță posedată, în 1676, a fost descifrată de un grup de oameni de știință din Sicilia, printr-un software de decodare de pe Dark Web, relateaza The Times of Israel.

Cercetătorii de la Centrul Ştiinţific Ludum din Sicilia au decodat scrisoarea folosind un algoritm găsit pe Dark Web. Web-ul întunecat este conţinutul World Wide Web care există pe reţelele darknet, reţele care se suprapun peste Internetul public, dar care necesită software pentru a putea fi accesat, nefiind indexat de motoarele de căutare.

Oamenii de ştiinţă au constatat că scrisorile erau scrise îm mai multe limbi, sora Maria ajungând să fie un lingvist remarcabil, în timpul petrecut la mănăstire.

"Am auzit despre acest software, despre care credem că este folosit de serviciile secrete pentru codificare", a declarat directorul Centrului Daniele Abete, pentru The Times.

"Am configurat software-ul cu greaca veche, araba, alfabetul rusesc şi latina pentru a decoda o parte din scrisoare şi a demonstra că textul este cu adevarat diabolic", a adăugat ea.

[citeste si]

Scrisoarea descrie relaţia dintre oameni, Dumnezeu şi Satana într-o manieră alambicată şi inconsistentă, spun savanţii.

"Dumnezeu crede că poate elibera muritori", specifică scrisoarea maicii Maria, "acest sistem nu funcţionează pentru nimeni". Trinitatea, Dumnezeu, Iisus şi Duhul Sfânt, sunt numite în text ca fiind "valori moarte".

Daniele Abete a mărturisit, după ce a descifrat conţinutul scrisorii, că textul arată că maica Maria suferea de schizofrenie.

"Eu personal cred că acea călugăriţa a cunoştea bine mai multe limbi, iar asta i-a permis să inventeze codificarea şi poate că suferea de o boală, ca schizofrenia, care a făcut-o să-şi imagineze discuţiile cu diavolul", a spus cercetătorul.

Drept umare, concluzionează savanţii, călugăriţa nu ar fi fost "posedată de diavol", cum s-a crezut sute de ani, ci ar fi suferit de schizofrenie sau tulburare bipolară, potivit obsrvatortv.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel