Mister elucidat. Cum funcționeză creierul femeilor

femei_si_barbati
femei_si_barbati

Oamenii de știință au ajuns la niște concluzii neașteptate legate de diferențele care există la nivelul cablării creierului bărbaților, respectiv al femeilor.

Cercetătorii au descoperit că femeile au conexiuni mai bune între partea dreaptă și cea stângă a creierului, în timp ce bărbații au o activitate mai intensă în părți individuale ale creierului, mai ales în cerebel, care controlează abilitățile de mișcare.

Bărbați versus femei

Ragini Verma, un cercetător de la Universitatea din Pennsylvania, a spus că femeile au dezvoltat aptitudinile sociale și de memorie, descurcându-se astfel mai bine pentru multitasking. Reprezentantele sexului frumos au o gândire mai intuitivă și sunt și mai implicate din punct de vedere emoțional.

Bărbații au conexiuni mai bune și între partea din față și cea din spate a creierului, oferindu-le o capacitate mai bună de percepere a informației și folosirea ei imediată. Acest lucru înseamnă că ei sunt mai buni la lucruri cum ar fi învățatul, înotul sau parcarea unei mașini.

Studiul arată că dacă femeile și bărbații primesc o sarcină care implică atât gândirea logică, precum și cea intuitivă, femeile sunt mai bune, întrucât au conexiuni cerebrale mai bune.

Această cercetare privind cablarea diferită a creierului femeilor, respectiv al bărbaților este importantă pentru că poate oferi răspunsuri legate de bolile neurologice, scrie Theguardian.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel