Mircea Diaconu: Sighișoara, pe harta cultural-turistică europeană

Mircea Diaconu își dorește includerea Sighișoarei pe harta cultural-turistică europeană.

În cadrul conferinței de presă susținută la Sighișoara, europarlamentarul Mircea Diaconu a argumentat necesitatea includerii acestui municipiu și a împrejurimilor sale într-un proiect de tip circuit cultural-turistic care să valorifice patrimoniul cultural al zonei, proiect care să fie realizat cu finanțare europeană.

Pentru susținerea acestei ințiative, Mircea Diaconu, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură a Parlamentului European, va reveni la Sighișoara, în luna iunie, împreună cu un grup de experți europeni, împreună cu care va purta discuții, pe teme de dezvoltare patrimonială regională, cu membri ai comunității locale, factori de decizie din cadrul administrației, ONG-uri și reprezentanți ai mass-media.

Referindu-se strict la problematica patrimoniului cultural, Mircea Diaconu a arătat că "avem o avere, nu numai aici, la Sighișoara, ci în toată țara, și nici nu ne uităm la ea". Europarlamentarul a explicat că pe subiecte patrimoniale dorește să fie "un factor de presiune pozitivă", asupra tuturor celor care ar trebui să acționeze, în plan local, pentru valorificarea imenselor oportunități oferite de apartenența Romaniei la Uniune Europeană.

VEZI ȘI: Caz EXCEPȚIONAL în medicina românească. Ce a făcut un doctor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel