Mircea Cărtărescu, confundat la graniță cu Mircea Badea

Dezvăluire de senzație făcută de către scriitorul Mircea Cărtărescu, autorul celebrei cărți "De ce iubim femeile": a fost confundat la granița România-Ungaria cu jurnalistul Mircea Badea.

Într-un interviu recent acordat pentru Adevărul, Mircea Cărtărescu a relatat despre multe momente din viața sa, recunoscând inclusiv că era un "introvertit" și că "învăța toate lucrurile extraordinar de greu", dar temeinic, astfel că ce învăța nu mai uita.

Cărtărescu, premiu pentru cea mai bună carte, Târgul de la Leipzig 2015

La un moment dat, Mircea Cărătărescu a povestit amuzat și cum a ajuns să fie confundat de către un vameș cu jurnalistul Antena 3, Mircea Badea.  

Întrebat dacă în cei peste 23 de ani de când are carnet de șofer i s-a întâmplat să fie oprit în trafic, iar agenții de circulație să dea dovadă de îngăduință pentru că îl recunosc, Mircea Cărătărescu a precizat: "Nu, dar mi s-a spus „Respect, domnule Mircea Badea!". Nu glumesc. Eram la graniţa cu Ungaria, cu Ioana şi Gabriel (n.r. – fiul său). Vameşul nu a vrut să ne lase pentru că nu aveam certificatul de naştere al copilului. Ne făceau greutăţi. Ioana i-a spus: „Dar nu-l recunoaşteţi pe Mircea? Nu l-aţi văzut la televizor?". Vameşul s-a uitat la mine şi-a zis transfigurat: „Aoleu, domnule Mircea Badea, mult respect, vă rog, treceţi, nicio problemă", a relatat scriitorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel