Ministrul Economiei se așteaptă la un proces cu RMGC

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a anunțat, joi, că se aşteaptă la un proces intentat de compania RMGC, cu privire la investiţia minieră de la Roşia Montană. El a precizat că "oricine se poate îndrepta în instanţă împotriva statului şi câştiga într-un asemenea tip de contract".

Constantin Niţă a spus, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că se aşteaptă la un proces în instanţă cu Roşia Montană Gold Corporation, deoarece "există un contract valabil" şi "oricine se poate îndrepta în instanţă împotriva statului şi câştiga într-un asemenea tip de contract".

Statul român va plăti

"Cu siguranţă statul român va plăti. Există un contract valabil, oricine se poate îndrepta în instanţă împotriva statului şi să câştige într-un asemenea tip de contract. Prin urmare, ne aşteptăm la un proces din partea Roşia Montană (RMGC - n.r.)", a declarat Constantin Niţă, citat de Mediafax.

Citește și: EXCLUSIV: ONG-urile anti-Roșia Montană care au confirmat că sunt finanțate de Soros

Întrebat ce a dorit să spună prin afirmaţia "cu siguranţă statul român va plăti" şi cât ar putea plăti statul, ministrul Economiei şi-a nuanţat declaraţia, explicând că a vrut să spună că statul va fi dat în judecată.

"Nu pot şti eu cu siguranţă, depinde ce va stabili instanţa. Eu nu sunt instanţa. Cu siguranţă ne va da în judecată, ca să fiu mai clar", a continuat el.

Vezi și: Comparație între riscurile unui accident la Centrala Nucleară din Paks și la mina de la Roșia Montană

Constantin Niță a adăugat că, în cazul unui proces, Ministerul va apela la o casă de avocatură, deoarece ar putea fi vorba despre un proces internaţional.

"În general, apelăm la o casă de avocatură. Fiind un proces, probabil, internaţional, va trebui să apelăm la o casă de avocatură, evident. Dar, să vedem Legea Minelor în ce variantă va ieşi, să vedem dacă Mediul va da autorizaţie. Sunt nişte variabile pe care trebuie să le luăm în considerare", a mai declarat ministrul.

Vezi și: România riscă să plătească despăgubiri mai mari ca zăcământul de la Roșia Montană. Precedentul Micula, avertisment de la Washington

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel