Ministrul Culturii a numit un nou manager interimar al MNȚR

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a anunțat, marți, că a numit-o pe Liliana Passima, cercetător în cadrul Muzeului Țăranului Român, în funcția de manager interimar al muzeului.

"Astăzi, 16 august 2016, Ministrul Culturii a numit-o în funcția de manager interimar pe doamna Lila Pasima – cercetător în cadrul Muzeului Țăranului Român, în condițiile în care se încheie perioada de interimat a domnului Virgil Nițulescu. Ministrul Culturii precizeză că, până clarificarea situației de la MȚR, va amâna semnarea noului contract de manager câștigat prin concurs de domnul Virgil Nițulescu. În acest moment, Corpul de control al prim-ministrului desfășoară o serie de verificări cu privire la legalitatea și corectitudinea concursului de ocupare a postului de manager la Muzeul Țăranului Român, urmând ca după publicarea raportului final, acesta să facă o serie de verificări privind activitatea MȚR din ultimii ani", a scris ministrul Corina Șuteu pe pagina sa de Facebook.

Pe 9 august, managerul interimar al Muzeului Țăranului, Virgil Nițulescu, a fost declarat câștigător la concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii pentru conducerea instituției, obținând nota 8,40. La concurs s-au mai înscris antropologul Vintilă Mihăilescu, care s-a clasat al doilea, cu nota 7,87, și Liliana Passima.

Concursul este al doilea la care a participat Nițulescu în acest an, după ce, în urma contestațiilor acestuia, Ministerul Culturii a anulat rezultatul unui prim examen pentru directoratul MNȚR, al cărui câștigător era antropologul Vintilă Mihăilescu, la rândul său fost manager al muzeului.

Citește și: Scandal în Cultură. Examenul pentru alegerea unui nou director la Muzeul Țăranului Român, suspendat

În urma anulării rezultatelor primului concurs de către minister și a numirii lui Virgil Nițulescu în funcția de director interimar al MNȚR, un grup de specialiști din instituție au acuzat "situația dezolantă" în care a ajuns instituția, după ce, în anul 1996, aceasta a fost distinsă cu premiul Muzeul European al Anului.

Totodată, aproximativ 100 de reprezentanți ai societății civile — între care Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ștefan Agopian, Theodor Paleologu — dar și angajați ai muzeului au adresat o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș în care reclamă "managementul impropriu" de la MȚR, dar și rezultatul ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al instituției.

Citește și: Fostul ministru al Culturii, atac la succesoarea sa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel